Ordu’da iç ısıtan olay! Bayram ismini verdiği buzağıya üşümesin diye evde bakıyor

Ordu’da çiftçilik yapan Fatma Tulkar (55), Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü doğan buzağısına ‘Bayram’ ismini verdi. Tulkar, hava kararınca 'üşümesin' diye buzağıya evinin salonunda bakıyor.
Ordu’da iç ısıtan olay! Bayram ismini verdiği buzağıya üşümesin diye evde bakıyor

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yüceler Mahallesi’nde çiftçilik yapan 55 yaşındaki Fatma Tulkar, Ramazan Bayramı’nın 3. günü dünyaya gelen buzağısına “Bayram” adını verdi. Soğuk havalarda üşümemesi için buzağıyı evinin salonunda battaniye ile örterek biberonla besleyen Tulkar ailesi, hayvanı adeta bir bebek gibi büyütüyor.

Bayram Günü Doğdu, İsmi Bayram Oldu

Ailenin ahırında bulunan ineklerden biri, Ramazan Bayramı’nın 3. gününde doğum yaptı. Yeni doğan buzağıya “Bayram” adını veren Tulkar ailesi, onu hem annesiyle birlikte hem de evde büyük özenle büyütmeye başladı. Fatma Tulkar, bu özel doğumun kendileri için anlamlı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu buzağımız Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü doğduğu için ismini ‘Bayram’ koyduk. Akşamları hava soğuk olduğundan dolayı üşümesin diye evde bakıyoruz. Bayram’ı biberonla besliyoruz ve üzerini battaniye ile örtüyoruz.”

buzak1.webp

Bebek Gibi İlgiyle Büyütülüyor

Soğuk hava koşullarında dışarıda kalmaması için buzağıyı her akşam eve alan aile, ona ev ortamında bebek gibi özen gösteriyor. Fatma Tulkar, buzağıya gündüzleri annesinin yanında, geceleri ise evde bakım sağladıklarını belirterek, hayvan sevgisinin bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu.

buzak2.webp

“Bayram” Ailenin Neşesi Oldu

Bayram günü dünyaya gelen buzağı kısa sürede ailenin neşe kaynağı oldu. Fatma Tulkar ve ailesi, Bayram’a sadece bir hayvan değil, aile bireyi gibi yaklaşıyor. Özellikle Tulkar’ın özenle gösterdiği şefkat, kırsalda hayvanlarla kurulan güçlü bağın da örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

buzak3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir