Rize'de rafting şenliği
Türkiye Rafting Federasyonu ve Doğu Karadeniz Doğa Sporları Turizm İhtisas Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 3'üncüsü yapılan Uluslararası Rafting Şenliği, Ardeşen İlçesi Fırtına vadisinde başladı. İki gün boyunca çeşitli eğlence ve rafting yarışlarıyla
Türkiye Rafting Federasyonu ve Doğu Karadeniz Doğa Sporları Turizm İhtisas Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 3'üncüsü yapılan Uluslararası Rafting Şenliği, Ardeşen İlçesi Fırtına vadisinde başladı.
İki gün boyunca çeşitli eğlence ve rafting yarışlarıyla sürecek şenlik, Ukrayna, Bosna Hersek, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 23 kulüp, 43 takım ve 230 sporcunun katılımıyla yapılacak.
Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Türkiye Rafting Federasyonu As Başkanı Şafak Tatoğlu, AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ve Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ile vatandaşların katıldığı şenlik, suda oynanan horonla başladı.
Fırtına deresinde tulum eşliğinde horon oynayan sporcular renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sporcuların ve vatandaşların rafting yaptığı şenlikler çeşitli konserlerle gün boyu devam edecek. Şenliğin ikinci gününde ödüllü rafting yarışları yapılacak.
Doğu Karadeniz Doğa Sporları Turizm İhtisas Kulübü (DOKADAK) Başkanı Sabri Aslışen, dünyada koruma öncelikli 200 ekolojik vadiden biri olan Fırtına vadisini düzenledikleri etkinliklerle korumaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
Fırtına Vadisi, doğal kültürel ve görsel alanda olağanüstü kaynak değerlerine sahip, dünya çapında korumaya alınmış 200 ekolojik alandan birisidir. Bizlere düşen, bu vadiyi teslim aldığımız gibi gelecek nesillere teslim etmektir. Bunun için iyi bir çevre bilinci kültürünü oluşturmak ve sürekli kılmaktır. Fırtına vadisinin doğal yapısını zengin biyolojik çeşitliliğini, renkli yerel kültürünü, örf ve adetlerini yaşatmak insanlık vazifesidir.
Ancak son dönemlerde bölgemizde yapılmakta olan ve yapılması düşünülen hidroelektrik santrallerin bu vadiye zarar verebileceği endişesini taşımaktayız.
Bu tür yatırımların planlanmasında gerçek bir doğa sevgisi düşüncesiyle hareket edilmesi istiyor ve bekliyoruz. Zira yıkmak çok kolay ama yapmak çok zordur. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.