Samsun Atakum’un turizm çalışmaları ele alındı! “Hızlıca harekete geçirilmeli”

Samsun'un Atakum ilçesi, son yıllarda bölgesel turizmin parlayan yıldızı haline geldi. Sahil şeridi, doğal güzellikleri ve gelişen altyapısıyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Samsun Atakum’un turizm çalışmaları ele alındı! “Hızlıca harekete geçirilmeli”

Samsun’un Atakum ilçesi, sahil şeridi, doğal güzellikleri ve gelişen altyapısıyla bölgesel turizmin parlayan yıldızı olmayı sürdürüyor. İlçenin turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla, Atakum Belediyesi ev sahipliğinde “Atakum'un Tarihi Geçmişi ve Turizme Katkıları” Sempozyumu düzenlendi.

Atakum’un Turizm Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Sempozyuma, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mutlu Kaya, Doç. Dr. Yasin Keleş ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Murat Toktaş katıldı. Kent Bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde düzenlenen oturumda, ilçenin turizmdeki yeri ve geleceği konuşuldu.

sa1.webp

“Atakum’un Avantajlarını Harekete Geçirmeliyiz”

Murat Toktaş, Atakum’un doğal ve sosyal potansiyelini değerlendirerek, “Atakum, dışarıdan gelen turistlerin gezebileceği yaylalar, alışveriş alanları ve eğlence mekanlarıyla cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Ancak bu potansiyeli hızla harekete geçirmemiz gerekiyor. Hızlı tüketim çağına uygun stratejilerle ilçenin konumunu güçlendirmeliyiz” dedi.

“Somut Olmayan Kültürel Miras Korunmalı”

Doç. Dr. Mutlu Kaya, somut olmayan kültürel mirasın korunmasının önemine değinerek, “Samsun Fuarı, geçmişte kentin kültürel mirasıydı ama artık yok. Şehir yaşamını ve gelenekleri koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu miras, turistlerin ilgisini çekecek ve şehre özgü kültürü yaşatacaktır” ifadelerini kullandı.

sa2.webp

Eleştirel Turizm Stratejisi Vurgusu

Doç. Dr. Yasin Keleş, turizm planlamalarında toplum odaklı yaklaşımlar geliştirilmesi gerektiğini belirtti. “Ekonomik odaklı turizm stratejileri yerini daha toplum merkezli planlara bırakmalıdır. Geleneksel stratejilerin yanı sıra eleştirel turizm anlayışı ile toplumun memnuniyeti ve sürdürülebilirlik gözetilmelidir” diye konuştu.

Küreselleşmenin Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Sempozyumun kapanışında konuşan Prof. Dr. Ruşen Keleş, küreselleşmenin ekonomik ve toplumsal etkilerine dikkat çekerek, “Yerel yönetimler, plansız hareket etme eğilimi gösteriyor. Planlı kalkınma yerine serbest piyasa kurallarına bağlı hareket etmek, son 30-40 yılda birçok hataya yol açtı” şeklinde konuştu.

sa3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir