Trabzon İstanbul'a akın etti

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediye Başkanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Trabzon'daki ekonomiyle

Trabzon İstanbul'a akın etti

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediye Başkanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Trabzon'daki ekonomiyle ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Trabzonlu işadamlarıyla bir araya gelme fırsatı bulan Bakan Özak, Trabzon ekonomisinin yeni teşvik sisteminde gerekli desteği alabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

  

250 işadamının hazır bulunduğu toplantıya, Trabzon'un eski valisi Nuri Okutan ile Trabzon Valiliği'ne yeni atanan Recep Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Ciral ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Hamdi Gürdoğan da katıldı.

Katılımcılara seslenen Bakan Özak, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve yürürlüğe girecek olan yeni teşvik sistemi kararnamesi kapsamında bölgesel ve sektörel bazda desteklenecek yatırım konularını tartışacağız. Trabzon ve bölgemiz, yeni teşvik sistemi içinde en çok desteği alan konumdadır. Yeni yatırımlar yönünden değerlendirdiğimiz zaman ilimiz; deniz limanı, havalimanı, üniversite, bölgenin merkezi oluşu, yatırım altyapısının hazır oluşu, girişimcisinin fazla olması, Kafkaslara

hizmet açısından cazip bir yerde olması nedeniyle en avantajlı şehirlerden biri olmuştur. Trabzon'un bu avantajlı konumunun gündeme getirilmesi ve yeni teşvik sisteminin biz ve bölgemiz açısından değerlendirilmesi amacıyla bu fırsatı iyi görmeliyiz" dedi.


 

Trabzon'un eski valisi Nuri Okutan ise "Yeni teşvik sisteminin ilimize ve bölgemize sağlayacağı istihdam alanlarını tek tek belirledik. Ben görev sürem boyunca işadamlarına gerekli olan her türlü desteği verdiğime inanıyorum. Benden sonra gelen Sayın Recep Kızılcık da aynı desteği işadamlarına gösterecek. Yatırım yapmaları konusunda onları teşvik edecek. Sadece Trabzon'da ikamet eden işadamları değil, Türkiye'nin her bir tarafında ve yurt dışında bulunan Trabzonlu işadamları da yatırım yapmaları için Trabzon'a yönlendirilecek" diye konuştu.

 

Önceki haberimiz:

Yeni Teşvik sistemi ve TRABZON

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler