Trabzon sağlıklı şehir belgesi aldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 25. Yıl ‘21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlıklı konferansta sağlıklı şehirler için yapılan faaliyet ve etkinliklerin geliştirildiği anlamını

Trabzon sağlıklı şehir belgesi aldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 25. Yıl ‘21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlıklı konferansta sağlıklı şehirler için yapılan faaliyet ve etkinliklerin geliştirildiği anlamını taşıyan 5. fazın başlama ve tamamlama belgesini almaya hak kazandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi"nin başkanlığını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeleriyle birlikte Sağlıklı Şehirler Ağı"na üye 35 ülkeden 100"e yakın şehrin temsilcisinin katıldığı 5 yılda bir gerçekleştirilen 6. Faz için de başvuruda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesini, Büyükşehir Meclis Üyeleri Hüseyin Azizoğlu, Eyüp Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın ve Birlik Koordinatörü Yasemin Aktürk temsil etti.

Sağlık 2020 prensipleri ışığında devam edecek olan 6’ncı Faz’da üye kentler, ‘Sağlığın iyileştirilmesi ve sağlık alanındaki eşitsizliklerin azaltılması’ ve ‘liderliğin ve sağlıkta katılımcı yönetişimin iyileştirilmesi’ başlıkları altında ‘Yaşam Seyri ve İnsanların Güçlendirilmesi’, ‘Avrupa Bölgesinde Ana Halk Sağlığı Sorunlarıyla Mücadele’, ‘İnsan Odaklı Sağlık Sistemlerinin ve Halk Sağlığı Kapasitesinin Desteklenmesi’ ve ‘Dayanıklı Toplumlar ve Destekleyici Ortamların Oluşturulması’ konularına odaklanmasının amaçlandığı 6.Faz 2014-2018 yılları arası yapılacak çalışmaları kapsıyor.

Konferansta Türkiye’yi Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ortahisar Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Gebze Belediyesi, Ürgüp Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yalova Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi temsil etti.

Atina'da yapılan 5 günlük konferansta 25 yılda sağlıklı Şehirlerde yaşanan tecrübeler, yönetişim, liderlik, geri dönüşüm, sağlıklı kentsel tasarım, yaşanabilir çevreler oluşturulabilmesi, sosyal medyada sağlıklı şehirlerin etkisi, kentsel çevre sağlığı, halk sağlığı hizmetleri ve kapasiteleri ile göçle yaşanan kentsel değişim gibi konular ele alındı.

asgh.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler