Trabzon'da ilginç bir ceza

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, yakacak ihtiyacını karşılamak için ormandan ağaç kesen sanıktan, ağaçlandırmada kullanılması amacıyla 600 TL alınmasına karar verildi. Vakfıkebir'de 6 yıl önce yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla ormanlık alandan motorl

Trabzon'da ilginç bir ceza

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, yakacak ihtiyacını karşılamak için ormandan ağaç kesen sanıktan, ağaçlandırmada kullanılması amacıyla 600 TL alınmasına karar verildi.

Vakfıkebir'de 6 yıl önce yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla ormanlık alandan motorlu testereyle ağaç keserek ''Orman Kanunu'nu ihlal ettiği'' iddiasıyla Vakfıkebir Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali Aktaş hakkında açılan dava karara bağlandı.

Hakim, gerekçeli kararında, sanık Aktaş'ı önce ''Orman Kanunu'nu ihlal ettiği'' gerekçesiyle 3 ay hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırdı.
Sanığın ağaç keserken motorlu testere kullanmasını dikkate alarak cezayı 6 ay hapis ve 10 gün adli para cezasına çıkaran hakim, daha sonra duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurduğu Aktaş'ın cezasını 5 ay hapis ve 8 gün adli para cezasına düşürdü.

Ardından cezayı, 5 ay hapis ve 8 gün adli para cezasının karşılığı olan 160 TL adli para cezasına dönüştüren hakim, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşan Aktaş hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ancak Aktaş'ın, ağaçlandırmada kullanılması amacıyla Vakfıkebir Orman İşletme Müdürlüğüne 600 TL para ödemesine karar veren hakim, sanığın 5 yıl süreyle de denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Karara göre Ali Aktaş, 5 yıl içinde başka suç işlemezse hakkındaki dava düşecek, aksi takdirde 160 TL de adli para cezasına çarptırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler