Trabzon'da parkomat sistemi

Trabzon Belediyesi'nde, otoparklarda yeni sistem dönemi başladı.Trabzon Belediyesi, işletmesini kendisinin yaptığı otoparklarda araçların giriş çıkış saatlerinin sağlıklı olarak takip edilmesi için parkomat sistemine geçti.Trabzon Belediyesi'nin işletmekt

Trabzon'da parkomat sistemi

Trabzon Belediyesi'nde, otoparklarda yeni sistem dönemi başladı.

Trabzon Belediyesi, işletmesini kendisinin yaptığı otoparklarda araçların giriş çıkış saatlerinin sağlıklı olarak takip edilmesi için parkomat sistemine geçti.


Trabzon Belediyesi'nin işletmekte olduğu Numune Hastanesi'nin arkası, Taksim Yokuşu ve Meydan bölgesinde bulunan üç otoparkta uygulamaya giren sistemle birlikte otomobillerin giriş saatleri parkomat cihazı ile tespit edildikten sonra çıkış süresine göre araç sahibinden ilk 20 dakikalık sürede bir para alınmıyor ancak 20 dakikalık süreden sonra cüzi bir miktar talep ediliyor.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, amaçlarının şehir içindeki otopark kullanımını özendirmek olduğunu, bunu yaparken de vatandaşı mağdur etmeyecek uygulamaları hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Otoparklar halkın malı. Halkın kullanımında kar amacı güdülmemeli.

Bu nedenle belediye olarak otoparkları biz işletmeye başladık. Bu uygulama kapsamında ilk 20 dakikada araçlardan para talep etmeyeceğiz. Saat ücreti, aracın kalış süresine göre 2- 5 YTL arasında değişiyor. Bu durumun vatandaşlarımızı memnun etmesi de bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi.


Otoparkları kullanan vatandaşlarda parkomat sistemi ile birlikte daha adil bir uygulamanın oluştuğunu belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: "Geçmişte otoparklara yüksek fiyat veriyorduk. Şimdi belediye bunun fiyatını yarı yarıya düşürdü. Otopark kullanımı bu şekilde teşvik ediliyor. Belediyeye teşekkür ederiz."


Öte yandan Trabzon Belediye Meclisi kararıyla otoparkların işletim hakkı belediyeye geçmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler