Trabzon'da şoförlerin seçimi

Grup adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Murat Yıldız, 1 Ocak 2010 ile 31 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçim sürecinin devam ettiğini belirterek, ''Bu süreç devam ederken

Trabzon'da şoförlerin seçimi

Grup adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Murat Yıldız, 1 Ocak 2010 ile 31 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçim sürecinin devam ettiğini belirterek, ''Bu süreç devam ederken, şehrimizin huzurunu, güvenini bozmaya, şoför esnafını birbirine düşürmeye, şehrimizin imajını zedelemeye çalışan bir şoförler odası başkanı ile karşı karşıyayız'' dedi.
Basın özgürlüğünü ve kişisel özgürlüklerini kullanarak, kişilerin yaptıkları ve yapamadıklarını seçim öncesi dile getirdiklerini ifade eden Yıldız, ''Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik sosyal, laik hukuk devletidir. Anayasamızın kişilere vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını, basın özgürlüğünü ve kişisel özgürlüğümüzü kullanarak, kişilerin yaptıkları ve yapamadıklarını, seçim öncesi verdiği sözlerin ne kadarını yaptığını, ne kadarını yapmadığını, kurumu temsil edip edemediğini kamuoyu ve şoför esnafı ile paylaşmanın en doğal hakkımız olduğunu bilerek seçimlere gidiyoruz'' diye konuştu.

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş'ın basın mensuplarına darp uygulamaya çalıştığını ve basın kuruluşlarına baskıda bulunduğunu iddia eden Yıldız, ''Yerel bir kanalda televizyon programına konuk olan Taşkın Yurtsever, Murat Yıldız, Bekir Kodalak, Mahmut Berk ve program yapımcısı Kamuran Akçay, Trabzon trafiğini ve oda seçimlerini tartışmaya çalıştı. Anayasal eleştiri hakkımızı basın özgürlüğü aracılığı ile kullandık. Programın yayınlandığı kanala makam aracını kullanarak yanına aldığı 3 kişiyle gelip, küfür ve tehditlerle program konuklarına saldırmış, adeta terör estirmiştir'' dedi.

Yıldız, olay yerine güvenlik güçlerinin gelmesiyle olası bir nahoş hadisenin engellendiğini vurgulayarak, Altuntaş'ın daha önceden kendi üyesine küfürlü, tehditli hakaret içeren hareket ve sözlerden dolayı suç işlediğinin sabit görüldüğünü ve 87 gün ceza aldığını, yine gazete sahibi birinin evini basarak hakaret içeren hareket ve sözlerinden dolayı 90 gün ceza aldığını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler