Trabzon'da üretildi Kütahya'da patladı
Trabzon'da üretilip Kütahya'da da satışa sunulan ve kilosu 2,5 TL'den satılan balina ekmeklerin ağırlıkları 18 kilograma kadar ulaşıyor. Sadettin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, araştırmalarla tam tane hububatların hipertansiyon, kalp ve damar rahatsızlıkla
Trabzon'da üretilip Kütahya'da da satışa sunulan ve kilosu 2,5 TL'den satılan balina ekmeklerin ağırlıkları 18 kilograma kadar ulaşıyor.
Sadettin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, araştırmalarla tam tane hububatların hipertansiyon, kalp ve damar rahatsızlıkları, obeziteye iyi geldiğinin belirlenmesiyle köy tipi ekmeklere talebin arttığını, kendilerinin de bu yönde üretime geçtiğini belirtti.
Tam tane buğdaydan üretilen ekmeklerin normallerine göre oldukça büyük ve ağır olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Bu tür ekmekler vitamin kaybının en aza indirilmesi için büyük yapılıyor. Genellikle 10-18 kilogram olarak üretilen bu ekmekleri dilimleyerek kilosu 2,5 liradan satıyoruz. Büyük oldukları için 'balina ekmek' olarak biliniyor. Bütün olarak 18 kiloluk ekmek 45 liradan satılmış oluyor. Büyük aileler böyle bir ekmeği dilimletmeden alıyor" dedi.
Sadettin Gündoğdu, 1 kişinin 150 grama denk gelen yarım ekmekle doyduğu hesap edildiğinde 18 kilogram ekmeğin aynı anda 120 kişiyi doyuracağını ifade ederek, "Biz de birkaç ay önce üretimine başladık. Önceden günde 5 adet üretiyorduk, şimdi 10 adede çıktı. İşçilik fazla olmadığı için fiyatı normal ekmekle aynı oluyor. Fırında 2,5-3 saatte ancak pişiyor" diye konuştu.
Normal ekmeklere göre balina ekmekte dış kabuğun daha az olduğunu belirten Gündoğdu, "Nemli iç kısmı fazla olduğu için daha düşük kalori içeriyor" ifadelerini kullandı.