Ustaömeroğlu da tepkili

Ustaömeroğlu'nun Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik'in açıklamaları üzerine bir basın açıklaması yayınladı. İşte Ustaömeroğlu'nun açıklaması: “İlimizdeki birkaç devlet yatırımından biri olan ve uzun yıllar, İl ve bölge ekonomisine katkı s

Ustaömeroğlu da tepkili

Ustaömeroğlu'nun Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik'in açıklamaları üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

İşte Ustaömeroğlu'nun açıklaması:

“İlimizdeki birkaç devlet yatırımından biri olan ve uzun yıllar, İl ve bölge ekonomisine katkı sağlayan çimento fabrikasının artık kent merkezinden çıkartılması gerektiği tartışmalarına fabrikanın bugünkü sahibi AŞKALE ÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfi YÜCELİK'te katılmış bulunuyor.

Trabzon'da insanların kolay kolay bir araya gelemediğini, bunun da kentte güçlü ekonomik birlikteliklerin oluşumuna olumsuz katkıda bulunduğunu yıllardır söyler dururuz.

Böyle bir psikoloji içerisinde yapılan ihale ile Trabzon Çimento Fabrikası, Aşkale Çimento tarafından satın alındı. İhale Şartnamesindeki en önemli madde 10 yıl sonra fabrikanın bu bölgeden kaldırılması gereği idi.

Trabzon Kamuoyu olarak her şeye rağmen Trabzon ve Bölge ekonomisine vereceği katkı ve işgücünden dolayı Sayın Lütfi YÜCELİK' in şahsında Aşkale Çimento' ya her fırsatta teşekkürlerimizi ilettik ve yanlarında olduğumuzu deklare ettik. Hatta Trabzon'da ki bütün sermaye sahiplerine de bu satışın bir ders olması gerektiğini belirttik.

Ancak geçen zaman içerisinde şartnamede geçtiği söylenen 10 yıllık şartın sözleşmede yer almadığı dedikodusu ve iddiası ortaya atıldı. Bütün bu iddialara rağmen Aşkale Çimento' dan aksini gösterir bir beyanat çıkmadı. Yani her iddia Aşkale Çimento' nun sessiz kalması ile kapatıldı.

Trabzon sevdalısı herkes bu fabrika kimin olursa olsun kaldırılması gerektiğini ve gelecek kuşaklara böyle bir mirasın bırakılmaması gerektiğini söyler ve çocuklarına bunu aşılar.

Sayın YÜCELİK Sayın EREN hakkında yürüttüğü iddia ile konuya arsa değeri olarak yaklaşmakta ve işi 200 m2 ye kadar getirmektedir.
Bu kentte yaşayan ve bu fabrikanın burada olmaması gerektiğine inanan binlerce insanın burada arsası mı vardır ?
Binlerce insan, çoluk çocuk, yaşlı genç, işçisi emeklisi, memuru işadamı buradan nemalanmak mı istemektedir. Hayır aksine herkes 21. yüzyılda kent merkezine bir sanayi yapısının yakışmadığına inanmaktadır.
Hiç kimse hemen şimdi alın fabrikanızı gidin dememektedir. Ama herkes bu kentin geleceğinde fabrikanın yerinin burası olmadığına inanmaktadır ve bu beklenti içerisinde 10 yılı beklemektedir.

Sayın YÜCELİK' ten kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmasını beklerdik. Eğer Sayın EREN ile kişisel bir sorunu varsa bunu kent vicdanı önünde gelecek kuşakları ilgilendiren bir konuya bağlamamalıydı.
Kendisi 10 yıl boyunca buradan yiyeceği ekmeğin karşılığında fabrikasını başka bir kaynağa kuracağı sözünü verseydi bu milletin gözünde bir kat daha büyürdü"

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler