Almanya'nın Eberswalde kentinde çıkan yangında 2 Türk hayatını kaybetti

Almanya'nın Eberswalde kentinde çıkan yangında, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor, geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Cenazeler Türkiye'ye gönderilecek.

Almanya'nın Eberswalde kentinde çıkan yangında 2 Türk hayatını kaybetti

Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyinde bulunan Eberswalde kentinde meydana gelen bir yangın, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlunun hayatını kaybetmesine neden oldu. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, polis olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Yangında Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti

Eberswalde'nin merkezindeki 3 katlı bir binada çıkan yangında iki kişinin hayatını kaybettiği, altı kişinin ise yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaşamını yitiren kişilerin bir Türk anne ve 5 yaşındaki oğlu olduğu öğrenildi. Binanın alt katında bir döner dükkanı bulunmasına rağmen yangının nerede ve nasıl başladığı henüz netlik kazanmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da çıkan yangında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini doğrulayan bir açıklama yaptı. Yetkililer, olayın nedeninin araştırıldığını ve tüm detayların aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yangında Ailesini Kaybeden Eyüp Çoban Araştırma Talep Etti

Yangında eşini ve oğlunu kaybeden Eyüp Çoban, yangının çıkış sebebinin detaylı şekilde araştırılmasını istedi. Yangının cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında çıktığını belirten Çoban, yangının çıkış nedenine dair kafasında soru işaretleri olduğunu dile getirerek, "Bu yangın iyice araştırılsın. Elektrik tesisatından mı çıktı, nereden, neden çıktı araştırılsın." şeklinde konuştu.

Yangında Hayatını Kaybedenler Kucak Kucağa Bulundu

Eyüp Çoban'ın amcası Adil Çoban, itfaiye ekiplerinin yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve oğlu Umut'u alt kata inerken kucak kucağa bulduğunu ifade etti. Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmaların devam ettiğini belirten Çoban, her türlü ihtimalin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bina Sakinleri ve Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıktığı binada Türk, Ukraynalı ve Azerbaycanlı ailelerin yaşadığı ve binanın sahibinin de Türk olduğu öğrenildi. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, binanın ahşap yapıda olduğu ve alt kattaki berber dükkanında tadilat yapıldığı bilgisi verildi. Yangının elektrik tesisatından kaynaklanıp kaynaklanmadığı yapılacak detaylı araştırmalarla netlik kazanacak.

Cenazeler Türkiye'ye Gönderilecek

Yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve oğlu Umut'un cenazelerinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler