Faili tespit edilmeyen suç yok

 Tsai, Uzakdoğu adasında emniyeti nasıl sağladıklarını anlattı. Tsai, özellikle bazı önemli noktalara, kavşaklara ve şüpheli yerlere yerleştirilen gizli kameralar için 2008'den itibaren 1 milyar 897 bin Tayvan doları (63,3 milyon dolar) harcandığını vurgu

Faili tespit edilmeyen suç yok

 

Tsai, Uzakdoğu adasında emniyeti nasıl sağladıklarını anlattı. Tsai, özellikle bazı önemli noktalara, kavşaklara ve şüpheli yerlere yerleştirilen gizli kameralar için 2008'den itibaren 1 milyar 897 bin Tayvan doları (63,3 milyon dolar) harcandığını vurguladı. Suçun işlendiği yere kısa sürede ulaşacak hızlı ekiplerin ise 2004 yılında kurulduğunu ifade etti. Özellikle son yıllarda suç oranının azalmasını, işlenen hukuk dışı olaylardaki faillerin her zaman yakalandığına bağlayan Tsai, "Şu ana kadar Tayvan'da faili yakalanmayan suç yok. İnsanlar bu yüzden hukuk dışı olaylara girmekten çekiniyor." dedi.

 

HALK POLİS TEŞKİLATINA GÜVENİYOR

 

Emniyet Müdür Yardımcısı Tsai, Tayvan'daki polis-halk iletişimi hakkında da bilgiler verdi. Polislere yönelik belli aralıklarla seminerler verildiğinin altını çizen Tsai, medyada da sık sık sahteciliğe karşı halkı uyaran duyurular yapıldığına işaret etti. Tsai halkın memnuniyetinin ölçülmesi için belli aralıklarla anket çalışmaları yapıldığını da sözlerine ekledi. Yapılan anket sonuçlarına göre ilçe ve kasabalarda halkın yüzde 84'ü polisten memnun iken, şehirlerde bu oran yüzde 73'e düşüyor. Sahteciliğe karşı halka devamlı uyarılarda bulunulması ise memnuniyeti artırıyor.

 

Tsai güvenli yaşam çevresinin nasıl oluşturulduğunu ise şöyle açıkladı: " 'Kanun ve düzen sağlanmalıdır', 'Halk memnun olmalıdır', 'Trafik düzenli olmalıdır', 'İçtenlikli hizmet' sloganları yola çıkıldı. Tayvan'da halk ve polis işbirliği yapıyor. Polis ise her ihbarı değerlendiriyor. Aynı zamanda ülkede halkın düzenlediği birçok sosyal aktivitelere de katılıyor. Bu şekilde adada 'güvenli yaşam çevresi' oluşturuluyor."

 

Ayrıca Emniyet Müdür Yardımcısı Tsai, ülkeyi ziyaret edecek veya adada çalışacak yabancılara da çağrıda bulundu: "Tayvan'a gelmeden önce Tayvan kültürünü ve kanunlarını araştırmanızı istiyoruz. İçişleri Bakanlığı'na ait göçmen bürosu web sitesinde bu tür bilgilere ulaşabilirsiniz."

 

Öte yandan adada en az rastlanan suçların aynı zamanda en çok tartışılan suçlar olması ise dikkat çekti. Bunlar kasıtlı adam öldürme, rehin alma, soygun, kapkaç, ağır yaralama, tehdit ve tecavüz gibi şiddet suçları şeklinde sıralanıyor.

 

Tayvan'da halihazırdaki polis sayısı 68 bin 767. Adada 22 binden fazla polise daha ihtiyaç duyuluyor. Bu yılın istatistiklerine göre her 425 kişiye 1 polis düşüyor. Polis sayısının azlığına karşı suç oranı gün geçtikçe azalıyor. Tayvan'da 2011 yılında sadece 10 adet çocuk kaçırma vakası yaşandı. Türkiye'de ise 2009 yılında 3 binden fazla çocuk kaybolmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler