Karakutuyu denizaltı arayacak

Fransız ordusu, Atlas Okyanusu'nda 5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda bulunan enkazın, Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France uçağına ait olduğunu doğruladı. Fransız ordusunun sözcüsü Christophe Prazuck

Karakutuyu denizaltı arayacak

Fransız ordusu, Atlas Okyanusu'nda 5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda bulunan enkazın, Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France uçağına ait olduğunu doğruladı.

Fransız ordusunun sözcüsü Christophe Prazuck, Brezilya uçakları tarafından fark edilen enkazın Fransız askeri uçakları tarafından incelendiğini ve enkazın, "kayıp uçağa uygun olduğu" kararına vardıklarını söyledi.

Prazuck, artık enkaz parçalarını toplamak için "bir donanma operasyonunun" düzenlenmesinin zamanı olduğunu ve daha sonra bir denizaltının, uçağın karakutularını bulmaya çalışacağını kaydetti.
Fransa Hava Yollarına ait Airbus A330 tipi uçak, 2 gün önce Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra kaybolmuştu. Uçakta 216 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Bu arada Brezilya'da 3 gün yas ilan edildi.

Paris'teki Notre Dame Kilisesi ve Paris Camisinde de bugün, hayatını kaybedenler için dini törenler düzenlenecek.

Paris Camisindeki dini törenin ardından, kazada ölen Müslümanların gıyabında cenaze namazı kılınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler