Milli Boksör Cinayet Zanlısı

Bulgaristan'da birçok uluslararası başarıya da imza atan milli boksörlerinden Grigor Saruhanyan, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.Sofya şehir mahkemesi savcılığı tarafından tutuklanan Saruhanyan, sambo güreşçisi olan arkadaşı Tomi Tomev ile geçen hafta Dim

Milli Boksör Cinayet Zanlısı

Bulgaristan'da birçok uluslararası başarıya da imza atan milli boksörlerinden Grigor Saruhanyan, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Sofya şehir mahkemesi savcılığı tarafından tutuklanan Saruhanyan, sambo güreşçisi olan arkadaşı Tomi Tomev ile geçen hafta Dimitar Georgiev adlı bir mafya üyesini öldürmekle suçlanıyor.

Başkent Sofya'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı tespit edilen Dimitar Georgiev, 11 Eylül 2007 tarihinde iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayet soruşturmasını derinleştiren polis, Gabriel Botsev adlı bir başka uyuşturucu satıcısının, borcunu ödemeyen Dimitar Georgiev'i korkutmak için Saruhanyan ve Tomev'i kiraladığını ortaya çıkardı.

Botsev'in savcılıkta verdiği ifadesinde, "Ben onlara sadece 'Georgiev'i korkutup paramı alın' dedim. Onlar işi abartmış ve adamı öldürmüşler" dediği belirtildi.

Polis, milli boksör Saruhanyan ile sambo güreşçisi Tomi Tomev'in mafya gruplarıyla yakın ilişki içinde olduklarını ve kiralık katil olarak kullanıldıklarını tahmin ediyor.

Bulgaristan'daki mafya gruplarının önemli bir bölümü eski ve yeni sporculardan oluşuyor. Sporcuların yaptıkları spor dallarına göre gruplaşmaları da dikkat çekiyor. Yeraltı dünyasında güreşçiler, boksörler ve tekvandocuların ayrı gruplar halinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler