Eğitim için rehber hazırlandı
Çeşitli birimlerin kalite ve akreditasyon süreçlerinde elde ettiği deneyimi, kültür haline getirip eğitimde sürekli iyileştirmeyi hedefleyen Bursa Uludağ Üniversitesi, tüm birimlerin, dışarıdan yardım almadan sistemi uygulamalarına olanak sağlayan bir reh
Yayınlanma:
Çeşitli birimlerin kalite ve akreditasyon süreçlerinde elde ettiği deneyimi, kültür haline getirip eğitimde sürekli iyileştirmeyi hedefleyen Bursa Uludağ Üniversitesi, tüm birimlerin, dışarıdan yardım almadan sistemi uygulamalarına olanak sağlayan bir rehber hazırladı.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi eğitim programları kalite geliştirme ve sürekli iyileştirme rehberini Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde tanıttı.
KALİTE KÜLTÜRÜNDE ÖNCÜYÜZ
Uludağ Üniversitesi’nin son 3 yılda birçok lisans ve tıpta uzmanlık eğitimi programında ulusal ve uluslararası akreditasyonu başardığını anlatan Rektör Dilek, Tıp Fakültesi Hastane hizmetlerinin JCI (Joint Commission International) tarafından akredite edildiğini söyledi.
Birçok birimin ise ISO kalite güvence sistemi belgesini aldığını hatırlatan Dilek, “Bütün bu çaba ve başarılar Uludağ Üniversitesi’ni kalite kültürü ve çeşitliliği konusunda en deneyimli, öncü üniversite haline getirmiştir” dedi.
Kalite ve akreditasyon konusunda elde edilen bilgi ve deneyimin 'Uludağ Üniversitesi eğitim programları kalite geliştirme ve sürekli iyileştirme rehberi'ne aktarıldığını dile getiren Prof. Dr. Dilek, “Böylece tüm eğitim kurumları ve programları için çok önemli bir kaynak oluşturulmuştur” diye konuştu.
Rektör Dilek, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) üyeleri tarafından oluşturulan rehberin, akreditasyona hazırlanan programlara ve sürekli iyileştirme döngüsünü kurma kararlığında olan eğiticilere çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
UÜ'nün 40. kuruluş yılını 2015'de Eğitimde Sürekli İyileştirme’ stratejisinin yalnız ulusal ya da uluslararası akreditasyon kuruluşu bulunan programlarla sınırlı olmadığını anlatan Dilek, "Eğitimin niteliğini nesnel bir bakış açısıyla değerlendirmek ve iyileştirmeye yönelik mekanizmaları hayata geçirmek isteyen önlisans, lisans ve lisansüstü programlar da bu stratejiye dahildir. Uludağ Üniversitesi, bu yol gösterici kaynakla birlikte, başta tüm lisans programları olmak üzere, ön lisans ve lisansüstü eğitim programlarında da kalite arayışını başlatacaktır. Üniversitemizde; 67 lisans, 107 önlisans ve 156 lisansüstü programımız olduğu düşünüldüğünde ne kadar zor bir görevin bizi beklediğini biliyorum. Ancak kaliteyi içselleştirmiş eğitim kadromuzun, deneyimli ADEK üyelerimizin gönüllü yol göstericiliği ile bu zor görevin de üstesinden geleceğine inancım tamdır.” dedi.
REHBERİN KAPSAMI
Rehber, ADEK üyeleri tarafından Uludağ Üniversitesi eğitim programlarında yürütülen sürekli iyileştirme çalışmalarında, program yöneticilerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. Rehberin hazırlanmasında eğitim programlarında ulusal ve uluslararası eğitim akreditasyonu sağlayan kuruluşlara ait ölçütlerden ve Uludağ Üniversitesi’nin kalite ve akreditasyon deneyiminden yararlanıldı. ADEK üyeleri, programlarda yürütülecek çalışmalara on-line randevu sistemiyle de yardımcı olacak.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.