KTÜ'de YÖK'süz sınıf oluştu!

Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) bir grup öğrenci, temsili ''YÖK'süz sınıf'' oluşturarak basın açıklaması yaptı. KTÜ Kanuni Kampüsü Makina Mühendisliği Bölümü önünde toplanan ve aralarında Öğrenci Dayanışması, Öğrenci Muhalefeti ve Emek Gençliği ya

KTÜ'de YÖK'süz sınıf oluştu!

Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) bir grup öğrenci, temsili ''YÖK'süz sınıf'' oluşturarak basın açıklaması yaptı.

KTÜ Kanuni Kampüsü Makina Mühendisliği Bölümü önünde toplanan ve aralarında Öğrenci Dayanışması, Öğrenci Muhalefeti ve Emek Gençliği yapılaşmaları üyelerinin bulunduğu yaklaşık 20 öğrenci, bağdaş kurarak oturup temsili sınıf oluşturdu.

Gitar eşliğinde şarkılar söyleyen ve YÖK'ü eleştiren öğrenciler, üzerinde YÖK'ü protesto eden yazıların olduğu balonları patlattı.

Grup adına açıklama yapan öğrencilerden Gizem Görnaz, kendilerine öğretilen sahte özgürlük, eşitlik ve demokrasi tanımlarını bırakıp gerçek bir özgür sınıf yaratmaya çalıştıklarını belirterek, ''Burası, paramız olmadan da eğitim alabileceğimiz, baskılara maruz kalmadığımız, özgürce konuşabildiğimiz YÖK'süz bir sınıf'' dedi.

12 Eylülün etkilerini hala yaşadıklarını iddia eden Görnaz, ''Bu darbenin uzantısı olarak düşünemeyen, sorgulamayan tek tip insanlar üretmeyi amaçlayan baskıcı zihniyet üniversiteleri de ihmal etmeyip YÖK'ü oluşturdu'' diye konuştu.

Görnaz, bu durumdan rahatsız öğrenciler olarak üniversitelerdeki şiddet yanlısı uygulamalara inat şarkı söylediklerini, birbirleriyle kurdukları diyaloglarla tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından bir süre daha şarkı söyleyen öğrenciler, dağıldı.
Bu arada KTÜ özel güvenlik elemanları ile polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler