Meslek Liselerinde +13 İsyanı

İletişim Meslek Lisesi öğrencilerine büyük haksızlık,4 yıl Meslek Lisesi okumalarına rağmen kendi branşlarının 4 yıllık Fakültelere girmeleri Katsayı engeline takılıyor.İletişim meslek lisesi öğrencileri Üniversite sınavından puanları 0,12 puanla çarpılıp

Meslek Liselerinde +13 İsyanı

İletişim Meslek Lisesi öğrencilerine büyük haksızlık,4 yıl Meslek Lisesi okumalarına rağmen kendi branşlarının 4 yıllık Fakültelere girmeleri Katsayı engeline takılıyor.

İletişim meslek lisesi öğrencileri Üniversite sınavından puanları 0,12 puanla çarpılıp 4 yıllık fakültelere girmesi imkansız hale geliyor.Düz liselerin bu işin eğitimini almayan öğrenciler ise rahatlıkla Radyo televizyon bölümlerine rahatlıkla girebiliyor.Şuan ki sistem de bu işin eğitimini 4 yıl boyunca alan meslek lisesi öğrencileri Üniversite kapılarından dönerken düz liseli öğrenciler rahatlıkla girebiliyor.

Türkiye’de  Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde bulunan 26 İletişim Meslek lisesi ve 11 tanede Teknik Liselerin bünyesinde; Gazetecilik, Radyo televizyon ve Halkla ilişkiler Organizasyon Bölümleri var.

Trabzon’da Ticaret Meslek Lisesinin bünyesinde olan İletişim Meslek Lisesinin de Radyo Televizyon ve Halkla ilişkiler Organizasyon bölümleri öğrencileri 4 yıllık bölümlere girememe isyanları devam ediyor, 4 yıllık bölümlere giren öğrenci sayısal ise yok denecek kadar az.

İletişim Meslek Lisesi öğrencileri İletişim Fakültelerine gidebilmek için YGS1, LYS3 ve LYS4 sınavlarına girmeleri gerekiyor. Radyo Televizyon sinema, Gazetecilik Bölümleri alan dışı olarak gözüktüğü için (0,12 ile puanları çarpılıyor ) YGS1, ( LYS3, LYS4 sözel sorular ) Sınavlarına girip barajı aşarak Düz Liseli öğrencilerden 13 soru daha fazla yapmaları gerekiyor. Alan içi gidebilecekleri bölümler ise 0,15 ile çarpılıyor ve Halkla İlişkiler Reklamcılık Bölümünü tercih etmek durumunda kalıyorlar.

Türkiye’de seçebilecekleri 2 Üniversite bölümü olması da durumun, İletişim Meslek Lisesine yapılan haksızlığı ortaya koyuyor. İletişim Meslek Liselerinde; Radyo Televizyon, Halkla İlişkiler Organizasyon, öğrencilerin İletişim Fakültelerine gidebilmeleri için Düz Liselerden 13 soru daha fazla yapmaları gerekiyor.

Bu anlamda Trabzon İletişim Meslek Liseli öğrencilerin tepkileri sürüyor, kendilerine karşı yapılan büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen öğrenciler bu haksızlığın giderilmesini ve geleceğin Film Yönetmenlerinin, Senaristlerinin, Gazetecilerinin, Muhabirlerinin, Kameramanlarının... Önlerinin açılmasını ve bu alanda Düz Liseli öğrencilere tercih yapabilme hakkı verilen İletişim Fakülteleri ’’Radyo Televizyon sinema, Gazetecilik Bölümleri ‘’ aslında İletişim Meslek Lisesinin de kendi alanları olması gerektiğini İletişim Meslek Lisesinin de bu bölümlerin alt yapılarını zaten öğrencilerine verdiklerini teknik anlamda Düz Liselerden daha avantajlı olduklarını, Üniversite tercihlerinde İletişim Fakültelerine puanları kesilmeden alan içi olarak geçmek istediklerini bu ahlaksızlığın artık ortadan kalkması gerektiğini, söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler