ÖSYM beklenen cevabı verdi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir şifreli YGS kitapçığı hakıkında bilgi verdi.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin, ''Hiç bir adayı haksız bir şekild
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir şifreli YGS kitapçığı hakıkında bilgi verdi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin, ''Hiç bir adayı haksız bir şekilde diğerinin önüne geçirecek herhangi bir uygulama asla oluşmamıştır. Bu nedenle tüm adaylarımızın ve velilerin son derece rahat olmalarını ve gerçekleşmiş olan sınavdan şüphe etmemelerini istiyorum'' dedi.
Demir, kitapçıklar özel alanda basılmaktadır. Hiçbir kimse girdiği bu özel alandan çıkamaz veya başka kimse bu alana girmez. Tüm kamuoyu bu kapalı dönemi herkesin bilmesi gerekmektedir. Tüm sınavlar kapalı dönemde oluşturulmaktadır. Sınavı hazırlayanlar kapalı döneme girdikten sonra dışarı çıkamamaktadır. Her alan kameralarla izlenmektedir. Yoğun bir güvenlik söz konusudur.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin, ''Basında şifre olarak bahsedilen durum hiçbir adayın soru kitapçığı için geçerli değildir. Bütün soru kitapçıkları internet üzerinden kamuoyuna sunulacaktır'' dedi.
Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Matbaadan bir kitapçıktan iki tane üretilmesi mümkün değildir. Sistem yenisini üretmez ve üretemez. Bunu herkes bilsin.
SORU DİZİLİŞLERİ FARKLIDIR AÇIKLAMASI İÇİN İKİNCİ SAYFAYA GEÇİNİZ...
Her kitapçıkta sorular ve cevapların dizilişi farklı farklıdır. Soruların dağılımı tesadüfi yapılmakta, her kitapçık tek basılmaktadır. Doğruluğuna emin olunan kitapçık master kitapçıktır ve basına dağıtılan da budur.
Konunun bir şifre dağıtımı olarak ortaya atılmış olması ÖSYM'nin çalışma yapmasına neden olmuştur. Sınavın iddia edildiği gibi olması halinde sınavın iptali söz konusu olacaktır.
Şifreli üretimin sınav yazılımındaki algoritma tarafından üretilemediği belirlenmiştir. Şüpheleri ortadan kaldırmak için bütün soru kitapçıkları ve cevap anahtarı kamuoyuna verilecektir. Saat 12.30'da il il salon bazında dağıtılan kitapçıklar kamuoyuna sunulacaktır.
1 milyon 700 bin kitapçık internet sitesine konulacxak her aday kitapçık üzerindeki şifre ile görebilecek. İl il salon salon bütün kitapçıklar ortada olacaktır.
Master kitapçıkta doğru cevabın yeri değiştirilmeden yanlışlar değiştirildi. Bunlar basına verilen kitapçıkta yer almaktadır.
Basına verilen kitapçık sınav sırasında oluşturulmamış bir kitapçıktır. Sınavda verilen kitapçıklarla basına verilen kitapçık farklıdır.
Salon tutanakları tek tek gözden geçirilecek. Savcılık da incelemelerini yapmaktadır. Haksız bir uygulama olmamıştır
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin, basına dağıtılan kitapçıklarda şifrelemenin söz konusu olmadığını söyledi. Demir, ayrıca sınavda en yüksek puan alan adayların soru kitapçığı numarasının kamuoyuna duyurularak, incelenmesine olanak sağlayacaklarını bildirdi.