Akaryakıtta son durum! İşte 18 Eylül Trabzon güncel akaryakıt fiyatları!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, akaryakıt fiyatlarında da indirim ve zam haberleriyle değişiklikler yaşanıyor. Peki, 18 Eylül 2024 itibariyle benzin, motorin ve LPG fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

Akaryakıtta son durum!  İşte 18 Eylül Trabzon güncel akaryakıt fiyatları!

Brent petrol fiyatları son dönemde dalgalı bir seyir izliyor. Brent petrol fiyatı bugün kaç dolar? sorusu akaryakıt fiyatlarını takip edenlerin en çok merak ettiği konulardan biri. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı şu an 71,91 dolar seviyesinde seyrediyor. Petrol fiyatlarındaki bu değişim, Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarına da doğrudan yansıyor.

Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarına bağlı olarak belirleniyor. Güncel benzin fiyatı litre başına 41,54 TL, motorin fiyatı ise 41,74 TL olarak açıklandı. LPG fiyatı ise 25,16 TL seviyesinde bulunuyor.

18 Eylül 2024 akaryakıt, benzin, motorin, LPG fiyatları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, benzin, motorin, LPG güncel fiyatları ne kadar? İşte 18 Eylül 2024 akaryakıt, benzin, motorin fiyatları...

Trabzon Akaryakıt Fiyatları

Benzin litre fiyatı: 42.62 TL
Motorin litre fiyatı: 42.95 TL
LPG litre fiyatı: 26.87 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatı: 41.54 TL
Motorin litre fiyatı: 41,74 TL
LPG litre fiyatı: 25.16 TL

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatı: 41.42 TL
Motorin litre fiyatı: 41,66 TL
LPG litre fiyatı: 24.62 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

Benzin litre fiyatı: 41.87 TL
Motorin litre fiyatı: 42,15 TL
LPG litre fiyatı: 25.17 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

Benzin litre fiyatı: 42.32 TL
Motorin litre fiyatı: 42,66 TL
LPG litre fiyatı: 24.92 TL

Akaryakıt Fiyatları Neden Artıyor?

Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışın en önemli nedeni, Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurundaki dalgalanmalar. Özellikle Türkiye gibi petrol ithalatçısı ülkelerde, petrol fiyatlarındaki artış doğrudan pompaya yansıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları hesaplanırken, Brent petrol fiyatı, döviz kuru ve vergi oranları dikkate alınıyor. Petrol ürünlerinin dağıtıcı şirketlere ulaşmasından sonra, bu ürünlerin pompa fiyatları belirlenirken EPDK tarafından belirlenen tavan fiyatlar uygulanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler