Altın fiyatları yeni yılda nasıl

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, ''Altın fiyatları biraz geriledi ama ocak ayından itibaren tekrar tırmanışa geçerek altının onsu 1400-1500 doları bulabilir'' dedi. Kapalıçarşı'da kriz yok demenin, Türkiye'de kriz olmadığını anlamına gel

Altın fiyatları yeni yılda nasıl

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, ''Altın fiyatları biraz geriledi ama ocak ayından itibaren tekrar tırmanışa geçerek altının onsu 1400-1500 doları bulabilir'' dedi.

Kapalıçarşı'da kriz yok demenin, Türkiye'de kriz olmadığını anlamına gelmediğini ifade eden Fırat, ''Kapalıçarşı'da kriz olursa Türkiye batar'' dedi.

Hasan Fırat, Kapalıçarşı'da serbest döviz ve altın borsasının olduğunu ve bunların çalışmalarına devam ettiğini anlatarak, Kapalıçarşı'da hareketliliğin devam ettiğini ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan bu ekonomik krizden dolayı Kapalıçarşı esnafının da ister istemez olumsuz etkilendiğini belirten Fırat, bu krizde Kapalıçarşı'da, hiçbir dövizcinin, büyük ve küçük esnafın batmadığını kaydetti.

Fırat, ''Kapalıçarşıda esnaf mümkün olduğunca kredi kartıyla satış yapmıyor. Nakit paranın döndüğü bir yerde kriz olmaz. Bu krizden etkilenen Kapalıçarşı esnafı vardır ama batan esnaf yoktur. Kapalıçarşı'da kriz yok, batan dükkan yok, işsiz kalan yok, kapanan mağaza yok'' ifadelerini kullandı.

ALTIN BOZDURAN DAHA ÇOK

Türkiye'nin 2001 yılında yaşadığı ekonomik krize de değinen Fırat, 2001 yılında, doların bir gecede TL karşısında fiyatını ikiye katlaması karşısında, Kapalıçarşı'daki Yağlıkçılar Caddesi'nin bir gecede boşaldığını dile getirdi.

O caddedeki esnafın dışarıya mal yapıp sattıklarına değinen Fırat doların aşırı değerlenmesiyle, cadde esnafının dükkanlarını boşaltmak zorunda kaldıklarını ve o caddeyi 6 ay dolduramadıklarını belirtti.
Fırat, şu anda Kapalıçarşı'da boşalan dükkan olmadığını bildirerek, aksine bu dönemde bile Kapalıçarşı'da kiralık dükkan taliplerinin çok olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarındaki yükselişe de değinen Fırat, altının hızla yükseldiğini anımsatarak, ''Altın fiyatları biraz geriledi ama ocak ayından itibaren tekrar tırmanışa geçerek altının ons'u 1400-1500 doları bulabilir. Her gün bozdurmak için altın geliyor. Eskiden satardık şimdi alıyoruz. Şu anda Anadolu'dan hurdaya günde 500 kilogram altın geliyor. Kriz derinleştikçe bu rakam 2 tona kadar çıkabilir'' diye konuştu.

Fırat, yeni yıla doğru Kapalıçarşı'da şu anda bir hareketlilik olmadığını vurgulayarak, ''Önceden Yunanlılar geliyordu, Yunanistan'da ciddi kriz oldu, gelmedi. Araplar geliyordu, Araplar'da da kriz var, onlar da gelemiyor. Doğudan da gelen yok. Belki tek tük Avrupalılar gelebilir. Şubat ayına kadar İstanbul'da otellerde doluluk oranı yok. O da gösteriyor ki şubat ayına kadar bir hareketlilik olmayacak gibi. Zaten şubat ayına kadar bizde iş olmaz'' şeklinde konuştu.

Hasan Fırat, Türkiye'den ihraç edilen altının yüzde 60'ının Kapalıçarşı'dan çıktığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler