Çay alımları sıkıntılı başladı

Ardeşen Çay Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, 2008 yılı yaş çay alım sezonunun sıkıntılarla başladığını savundu. Bayraktar, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in en önemli geçim kaynaklarından birinin çay olduğunu belirtti. Bayraktar, 2008 yılı

Çay alımları sıkıntılı başladı

Ardeşen Çay Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, 2008 yılı yaş çay alım sezonunun sıkıntılarla başladığını savundu.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in en önemli geçim kaynaklarından birinin çay olduğunu belirtti.

Bayraktar, 2008 yılı yaş çay alım sezonunun sıkıntılarla başladığını öne sürerek, ''Yaş çayda hasat işleminin geçen yıllara göre erken başlaması nedeniyle dönüm başına uygulanan kota, kademeli olarak 30 kilogramdan 10 kilograma düşmüştür. Bu sorun hem üreticiyi hem de ÇAYKUR Genel Müdürlüğünü hatta özel sektörü bile zor duruma düşürmüştür. Bu durum yaş çayın geleceği konusunda da belirsizlikler ortaya çıkmaktadır'' dedi.

Çay üreticilerin sıkıntısının bu kadarla sınırlı olmadığını ifade eden Bayraktar, 2008 yılı yaş çay taban fiyatı belirlenirken her türlü koşulların göz önünde bulundurulması ve ona göre makul bir fiyat verilmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler