Doğalgaz Danışma Hattı
Trabzon'da doğalgaz çalışmaları sürerken, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül önemli uyarılarda bulundu. MMO Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon'da doğal gaz kullanılmaya başlanılmasından önce halkı bu konuda bilgilendirmek
Trabzon'da doğalgaz çalışmaları sürerken, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül önemli uyarılarda bulundu.
MMO Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon'da doğal gaz kullanılmaya başlanılmasından önce halkı bu konuda bilgilendirmek amacıyla doğalgaz danışma hattı uygulamasını başlattıklarını söyledi.
Trabzonluların doğal gaz ile ilgili her türlü bilgiyi Trabzon Makine Mühendisleri Odasında oluşturulan Doğalgaz Danışma Hattının 4448666 nolu telefonundan edinebileceğini söyleyen Bülbül Vatandaşlarımızın doğalgaz tesisatı yaptıracakları zaman dikkat etmeleri gereken en önemli hususlardan bir tanesinin; konutlarına veya sitelerine tesisatı yaptıracakları montajcı firmayı iyi seçmeleridir dedi.
Bülbül konu ile ilgili açıklamasında vatandaşlara Bünyesinde Makine Mühendisi çalıştıran, tesisatı makine mühendisi gözetiminde yaptıran, ilgili firmadan yetki belgesi almış ve gelip geçici değil Trabzon'da sürekli kalıcı olan firmalara iş yaptırınız. Piyasanın canlı olduğu zaman; ilimize sadece para kazanmak için gelip, piyasa durulunca ilimizi terk edecek olan yabancı firmalara itibar etmeyiniz. uyarısında bulundu.
MMO Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül açıklamasında doğal gazın standartlara uygun kullanımı halinde kömüre oranla %40 avantajlı olacağını belirterek, doğal gaz kullanımı ile ilgili de şu bilgileri verdi:
Isınma amaçlı kullanıldığı zaman 1000 metrekarenin üzerindeki binalarda merkezi sistem olarak; diğer konutlarda kombi sistemi ile bireysel olarak kullanılabilmektedir. Ekonomik, ucuz ve daha kullanışlı olan sistem; merkezi sistem olarak kalorifer kazanlarında kullanılmasıdır. Standartlara uygun olarak kullanıldığı zaman doğalgaz, kömüre oranla yaklaşık olarak %40 avantaj sağlamaktadır. Fırın ve şofben kullanımında ise tüpe oranla yaklaşık %50 kâr sağlamaktadır. İlk yatırım maliyeti kombili sistemde yaklaşık olarak 3000 4000 TL arası olmasına karşılık 4 5 yılda kendini amorti edebilmektedir.