Merkez Bankası açıkladı! Para politikasında yeni adımlar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici yeni adımlar attı.

Merkez Bankası açıkladı! Para politikasında yeni adımlar

Merkez Bankası (TCMB), makroihtiyati çerçevede önemli değişiklikler içeren bir duyuru yaptı. Duyuruda, TCMB'nin sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla bir dizi adım attığı ve bu adımların kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamalarında değişiklikler içerdiği belirtildi.

Amaç, dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu bir şekilde seyretmesi ve Türk lirası (TL) kredilerin payının korunması olarak açıklandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda, yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5'e indirilmesine, TL kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir.”

“Ek olarak, yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilerek, uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulmasına karar verilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler