Mevduatta eski-yeni farkı açılıyor! Faiz oranları güncellendi

Piyasaların, Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimi için tahminleri gelecek yıla sarktı. Böylece mevduata olan talebin güçlü kalacağına yönelik beklentiler güçlendi. Bankalardan da faizlere güncelleme geldi.

Mevduatta eski-yeni farkı açılıyor! Faiz oranları güncellendi

Piyasalarda faiz indirimine yönelik tahminleri 2025 yılına ertelenmeye başladı. Beklentilerin üzerinde gelen ekim enflasyonu ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın net açıklaması, bu yıl indirim beklentilerini rafa kaldırdı. Karahan, aylık enflasyonda kalıcı düşüş için alınacak bir miktar mesafe olduğunu söyledi.

Son gelişmelerin ardından bankalar mevduat faiz oranlarını güncellemeye başladı. Yeni kampanyalarda eski ile yeni müşterilere sunulan faiz oranlarında ciddi bir fark oluştu.

Bankaların mevcut müşterileri için kısa vadeli mevduat faiz oranları yüzde 44-49 bandına geriledi. Düşüşte piyasalardaki fazla Türk Lirası'nın etkileri hissedildi.

Sıkı para politikasının piyasaya tam olarak yansıyıp yansımadığını gösteren gecelik faizlerde hareketlilik devam etti. Gecelik faiz, dün yeniden yüzde 49,82'ye kadar indi. Bu durumun mevduat faizleri üzerindeki etkisi negatif oldu.

Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı.

TCMB verilerine göre 27 Eylül itibarıyla ortalama faiz oranları şu şekilde gerçekleşti:

1 aya kadar vadede faiz yüzde 54,84

3 aya kadar vadede yüzde 59,48

6 aya kadar vadede yüzde 50,53

1 yıla kadar vadede yüzde 50,20

1 yıl ve daha uzun vadede faiz oranı yüzde 39,27

Kaynak:NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler