Renault'ta fatura işçilere kesildi

 Bursa'nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Oyak Renault otomobil fabrikasında iki sendika üyeleri arasında dün akşam yaşanan kavga ve yürüyüşe katıldığı tespit edilen 23 işçi, bugün 16.00 vardiyasına gelmesine rağmen fabrikaya alınmadı. Giriş kartları

Renault'ta fatura işçilere kesildi

 

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Oyak Renault otomobil fabrikasında iki sendika üyeleri arasında dün akşam yaşanan kavga ve yürüyüşe katıldığı tespit edilen 23 işçi, bugün 16.00 vardiyasına gelmesine rağmen fabrikaya alınmadı. Giriş kartları iptal edilen işçilere, bilgi de verilmedi. Fabrika önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, fabrikaya giremeyen işçiler uzun süre kapıda bekledi. Akşam 24.00 vardiyasında, 25'in üzerinde işçinin benzeri bir muameleyle karşılaşabileceği öğrenildi. Oyak Renault, konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih ediyor. 
 
İşten atılan işçilerden Erkan Sevimli, “Biz Türk Metal'in yaptığı yüzde 18'lik taslağı kabul etmedik. Bin 500 kişi taslağa karşı çıktık. Bunun sonunda da dün akşamki eylemden dolayı bu kadar insanı çıban başı ve elebaşı olarak görüp bizim işimize son verdiler. Buraya gelip kartı bastık ve işlem görmediğini anladık. Biz sadece hakkımızı aradık.” dedi.
 
İşine son verilen Mehmet Taşdemir de işten atılanlar arasında 9,10, 15 yıllık işçiler olduğunu belirterek, çalışanların Türk Metal Sendikası'nı istemediğini iddia etti.
 
YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ
 
Çalışma şartlarının çok ağır olduğunu iddia eden işçiler, şefler tarafından işçilere sendikaya karşı olmamaları uyarısında bulunulduğunu ifade etti. İşten atıldıkları için işveren ve sendika hakkında yasal işlem başlatacaklarını belirten işçiler, mağdur olduklarını söylediler.
 
ÇALIŞMA ŞARTLARINA UYUN
 
İçeriden çıkan işçiler ise kendilerine eylemlere katılmama konusunda her hangi baskı yapılmadığı belirterek, “Bize ‘Sayın çalışanlarımız çalışma şartlarına uyun' şeklinde duyuru yapıldı.” diye konuştular.
 
İşten atılan işçiler fabrikadan çıkanlara tepki gösterirken, “Bizler dün sadece kendimiz için yürümedik, sizler içinde yürüdük. Bu gün bize, yarın size, bu düzen her zaman devam ediyor. Bunun gibi 1998'de de yapıldı. Bu işçi sizler içinde yürüdü. Bir birimizi korumazsak ne olacak. Birileri gider ama sonuçta düzen aynı, içinize sindirebiliyorsanız bu düzende çalışın, servislerinize binerek gidin, sizleri kendi vicdanlarınız ile baş başa bırakmıyoruz. Biz sadece kendi hakkımızı arıyoruz.” şeklinde tepki gösterdiler. 
 
Ardından görevlilerin de uyarması ile servislere binen diğer işçiler fabrika önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler