Trabzonlu lokantacılar sıkıntılı

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal Küresel krizin etkilerinden dolayı ortaya çıkan sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Kadakal bugün bir basın açıklaması yaparak yetkililerden çözüm istedi. Kemal Kadakal'ın açıklaması şu ş

Trabzonlu lokantacılar sıkıntılı

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal Küresel krizin etkilerinden dolayı ortaya çıkan sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Kadakal bugün bir basın açıklaması yaparak yetkililerden çözüm istedi. Kemal Kadakal'ın açıklaması şu şekilde;

Mesleğimiz 3308 sayılı kanun kapsamında olup, ustalık belgesi olmayanların, yasa ve yönetmeliklerce aranan şartları yerine getirmeyenlerin lokantacılık ve yeme içme hizmeti vermeleri yasal olarak mümkün değildir.

Doğal güzelliklere sahip olan Bölgemizin üniversite, tarih, kültür ve spor bakımından cazibe merkezi olan ilimize gelecek yerli ve yabancı insanlara, insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek, yöre kültürünü ve yöre mutfağını en iyi şekilde tanıtabilmek, eğitilmiş, kalifiye elemanlarla mümkündür.

Ancak insan sağlığını direk ilgilendiren mesleğimizin sakatatçılar, seyyar balıkçı ve köfteciler, pastane, kafeterya, çay ocaklarında, ev yemekleri ve kermes adı altında apartman ve merdiven altlarında, ruhsatsız ve izinsiz olarak hijyen ve sağlık ortamından uzak şekilde yemek hizmetleri verildiği, ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarının da lokantacılık hizmeti verdiği birçoğunun vergi mükellefi olmayıp, vergi kaybına ve haksız rekabete neden olduğu odamıza gelen şikayetler ve denetimler doğrultusunda tespit edilmiştir. Buna bağlı olarak odamız tarafından mevcut sıkıntılar ilgili kurumlara resmi yazı ile bildirilmesine rağmen somut bir gelişme sağlanmamıştır.

Odamıza kayıtlı iş yerlerimiz devletten hiçbir destek görmeden kendi imkanları ile gece gündüz hizmet vermenin gayreti içerisindedir. Lokantacılarımız, yanında çalıştırdığı onlarca işçinin maaşı ve ödemiş olduğu vergilerin yanı sıra elektrik, su, kira gibi giderler karşısında artık mesleğini yapamaz duruma gelmiştir. Buna birde yukarıda belirttiğimiz olumsuzluklar ve haksız rekabet eklenince bir çoğu iş yerlerini kapatmakla karşı karşıya gelmiştir.

2011 olimpiyatlarına hazırlanan ve Marka şehir olma yolunda gayret gösteren tarih, kültür ve spor merkezi olan ilimize bu görüntülerin hiç yakışmadığını, insan sağlığını tehdit eden bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesini ve sorumlu olan tüm yetkililerden acil çözüm bulmalarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler