Trabzonlu muhasebecilere jest

Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) meslek yasasının kabulünün 20. Yılı münasebetiyle üyelerini çeşitli vesilelerle plaketlendirerek jest yaptı. Oda Başkanı Veysel Zekai Bak, en yüksek vergi veren beş üyeye, 25 yılını dolduran üyelere

Trabzonlu muhasebecilere jest

Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) meslek yasasının kabulünün 20. Yılı münasebetiyle üyelerini çeşitli vesilelerle plaketlendirerek jest yaptı.

Oda Başkanı Veysel Zekai Bak, en yüksek vergi veren beş üyeye, 25 yılını dolduran üyelere ve odaya kaydını yeni yaptıran üyelere birer plaket takdim etti.

Oda Başkanı Veysel Zekai Bak, gündemdeki en önemli konunun; serbest muhasebecilik mesleğinin kalkması sebebiyle mevcut serbest muhasebecilerin, serbest muhasebeci mali müşavir olması konusunda yürütülen çalışmalar olduğunu söyledi.

Oda Başkanı Bak, yaklaşık 8 ay bu konuda TMMOB ve Başkanlar Kurulu olarak çalışma yaptıklarını ve Maliye Bakanlığı ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, “En son varılan anlaşma; 4 tane ana ders kitapçığı hazırlanacak. Bu ana kitapçıklardan da sorulacak ve bu Aralık ayında da ilk imtihanı yapacağız. Yani bütün mevcut serbest muhasebeci olan meslektaşlarımız 4 kitapçıktan sorumlu olacak ve bütün imtihan sorularını bu 4 kitapçıktan sorulacağı için küçük bir imtihanla bilinen konulardan imtihan yapılacak. Ve bütün serbest muhasebeci mali müşavir olarak tek bir unvan altında toplanacak. O nedenle bu konuda mevcut arkadaşlarımızın, kitapçıklar basıldıktan sonra çalışmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Bak, 2 yıl önce Oda'nın yeni bir binayı satın aldığını hatırlatarak, bütün plan ve proje çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Bak, Temmuz ayında da inşaata başlayacaklarını ve Aralık ayına kadar 5 katlı olarak inşa edilecek binanın 3 katını tamamlamayı planladıklarını dile getirdi. Avrupa Birliği Projeleri çalışmaları hakkında da bilgi veren Oda Başkanı Veysel “220 bin euro'luk iki projeyi teslim ettik. Bu projelerin en azından birisinin kabul edilmesi halinde çalışmaları el birliği ile yürüteceğiz. Bütün meslektaşlarımızın mutlaka bu eğitime gönül vermesi, eğitmen ve öğrenci olması lazım. Eğer bunu başarırsak, odamıza en azından 120 bin euro'luk bir katkı yapmış oluruz. Bu projeler sayesinde en azından bir eğitim sınıfını ve bazı demirbaşları tamamlayarak binamızı modern bir bina haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Bak, 2008 yılında en fazla vergi veren 5 üyeye sürekli olarak plaket verdiklerini ve bu plaketler sayesinde alt sıralardan iki kişiyi üst sıralara yerleştirmeyi başardıklarını dile getirdi.

Buna göre 2008 yılında en fazla vergi veren SMMMO üyeleri; Muhammet Zeki Paşaoğlu, Kenan Atalay, Nejdet Albayrak, Ferhat Orhan, ile Rıdvan Olgun olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler