Trabzonlulara Çin Pazarı uyarısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Çin’in dünya ticaretinin yüzde 25’inin yapıldığı İpekyolu güzergahının en önemli ülkesi konumunda olduğunu belirterek “Bu pazar bizim için çok önemli. Dünyanın bütün ülkeleri bu pazara giriyor

Trabzonlulara Çin Pazarı uyarısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Çin’in dünya ticaretinin yüzde 25’inin yapıldığı İpekyolu güzergahının en önemli ülkesi konumunda olduğunu belirterek “Bu pazar bizim için çok önemli. Dünyanın bütün ülkeleri bu pazara giriyorlar. Bizler de bu pazara mutlaka girmeliyiz, korkmamalıyız” dedi.
Döviz kurlarındaki yükselişin piyasalarda tedirginliğe yol açtığını ve daralan AB piyasaları yerine alternatif piyasalara yönelinmesi gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, Çin pazarının da mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Dövizdeki hızlı yükseliş nedeniyle piyasada bir belirsizlik havası var” diyen Hacısalihoğlu “Türkiye’nin ihracatının yaklaşık yüzde 50’sini AB ülkelerine yapıyor. AB’nin de kendi içinde 700 milyar Euro bir daralma olması bu sıkıntının bizlere yansıyacağını gösteriyor. Bizler bu doğrultuda yeni pazarlar aramalıyız” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz günlerde yaptıkları Çin ziyaretiyle ilgili bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu, “Çin artık eski Çin değil, çok büyük gelişmeler kaydettiler” diyen Hacısalihoğlu, “Çin ucuzu da kaliteliyi de üretiyor. İnşaat sektöründe çok büyük gelişme kaydettiler. Burada çok büyük bir Pazar var. Bizler ‘Çin’e mal satamayız’ anlayışından çıkmalıyız. Çin, dünya ticaretinin yüzde 25’inin yapıldığı İpekyolu güzergahının en önemli ülkesi konumunda. Bu pazar bizim için çok önemli. Dünyanın bütün ülkeleri bu pazara giriyorlar. Bizler de bu pazara mutlaka girmeliyiz, korkmamalıyız. Buradan diğer ülkelere de yayılabiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler