Türkiye'de 21 milyon konuta ihtiyaç var

Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden biri olan yapı/konut sektörü “Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar” başlıklı panelde uzman katılımcılar tarafından değerlendirildi.Panelde konuşan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye n

Türkiye'de 21 milyon konuta ihtiyaç var

Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden biri olan yapı/konut sektörü “Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar” başlıklı panelde uzman katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Panelde konuşan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye nüfusu ile konut ihtiyacını karşılaştırarak, ilginç tespitlerde bulundu.

loft_2013.jpg

İKİ YILDA KRİZ KAPIDA

Türkiye’de 21 milyon konuta ihtiyaç olduğunu belirten Ömer Faruk Çelik, “Geçen yıl 630 bin nüfus artışı yaşandı. Buna karşılık 600 bin adet konut yapıldı. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere her yıl 30 bin adet konut açığımız var. Buna karşın İstanbul’da 100 bin konut ihtiyacı olmasına rağmen, 123 bin adet konut üretildi. 23 bin adet konut fazlalığımız var” dedi.

Geçen yıl 37 bin adet konutun aralarında İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Kuveytli yatırımcıların bulunduğu yabancılara satıldığına dikkat çeken Ömer Faruk Çelik, "Yabancıların yatırım aldığı amaçlı bu konutlar ikinci el olarak satışa sunulduğunda değer kaybı yaşanacak. Bu da ülkemizde konut sektöründe yeni krizin başlamasına neden olacak" dedi.

BAŞIMIZI SOKACAK EV İSTİYORDUK REZİDANSA TAŞINDIK

Konut sektöründe esas olanın insanların beklentileri olduğuna dikkat çeken Ömer Faruk Çelik,”1980’li yıllarda insanlar sadece başını sokacak bir evi olmasını istiyorlardı. 1990’lı yıllarda apartmanlarda yaşamaya başladık. 2000’li yıllarda ise artık site kültürü başladı. Asansörlü, kaloriferli, sosyal yaşam alanları olan sitelerde oturmaya başladık. 2007 yılından ekonomimizin de büyümesi ile birlikte artık rezidanslar ve villalar devreye girmeye başladı” dedi.

LOFT: YÜKSEK STANDARTLI KONUT TİPİ

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ise, son yıllarda, Türkiye’deki konut piyasasında öne çıkan proje lansmanlarında sıkça duymaya başlanılan Loft kavramı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Panelde ayrıca ‘loft’ gibi mimari kavramların ülkemizde konut sektöründe iletişim, pazarlama, geliştirme odaklı kullanımları tartışmaya açılarak, konu her yönüyle masaya yatırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler