Çarpıcı Covid-19 araştırması! Yüksek tansiyon yapıyor

ABD’de gerçekleştirilen bir çalışma, Kovid-19’un yüksek tansiyona neden olabileceğini ortaya koydu.

Çarpıcı Covid-19 araştırması! Yüksek tansiyon yapıyor

ABD’de yayımlanan yeni bir çalışma, Covid-19’un bazı kişilerde yüksek tansiyon oluşmasında önemli bir rolü olabileceğini ortaya koydu. Tıp dergisi “Hypertension” tarafından yayımlanan ve CNN International'ın haberleştirdiği rapora göre, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan kişilerin 5’te 1’inde 6 ay sonra yüksek tansiyon ortaya çıktı.

YÜZDE 50 DAHA YÜKSEK
Bu oran hastaneye kaldırılmayan hastalarda 10’da 1’e düştü. Grip gibi rahatsızlıklarla karşılaştırıldığında, Covid-19’un yüksek tansiyon oluşturma oranı oldukça yüksek bulundu. Covid-19’un diğer rahatsızlıklara göre yüksek tansiyon oluşturma ihtimali 2 kattan fazla olarak hesaplandı.Covid-19 geçiren ve hastaneye kaldırılmayan kişilerin dahi yüksek tansiyona sahip olma ihtimalinin, diğer rahatsızlıklara göre % 50 yüksek olduğu belirtildi.

KAN DOLAŞIMINI BOZUYOR
Covid-19’un bu etkisi uzmanları ürkütürken, hastalığın tüm dünya nüfusunun önemli kısmını etkilediği düşünüldüğünde yüksek tansiyon vakalarında yakın gelecekte ciddi artış görülmesinden endişe ediliyor. Bununla birlikte uzmanlar Covid-19’un nasıl yüksek tansiyona sebep olduğu konusunda emin değil. Çalışma, Covid’in kalp hücrelerini etkilediği ve kan dolaşımını bozduğu tezini ortaya koyarken, Covid-19’un sebep olduğu böbrek rahatsızlıklarının da bu durumda etkisi olabileceği düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler