15 Temmuz'da bankalar açık mı?

15 Temmuz'da bankalar açık mı? 15 Temmuz'da bankalar kapalı mı? İşte detaylar...

15 Temmuz'da bankalar açık mı?

15 Temmuz Pazartesi günü bankaların çalışma durumu merak konusu oldu. Resmi tatillerde bankaların kapalı olduğu biliniyor. Peki, 15 Temmuz'da bankalar açık mı, yoksa kapalı mı olacak?

15 Temmuz Pazartesi Günü Bankalar Açık mı?

15 Temmuz, resmi tatil olarak kabul edilen bir gün olduğundan dolayı, bankalar bu tarihte hizmet vermeyecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 2017 yılında kabul edilen kararla birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmi tatil ilan edildi. Bu nedenle, Borsa İstanbul da kapalı olacak ve dolayısıyla bankalar da bu gün hizmet veremeyecek.

15 Temmuz Bankaların Çalışma Saatleri

15 Temmuz'da EFT gibi bankacılık işlemleri belirli limitler dahilinde gerçekleştirilebilecek. Ancak genel olarak bankalar kapalı olacağından şubelerde işlem yapılamayacak.

Resmi Tatil Kanunu

TBMM tarafından kabul edilen kanun metni şu şekildedir:

  1. Madde: Ankara İline bağlı "Kazan İlçesi"nin adı "Kahramankazan" olarak değiştirilmiştir.
  2. Madde: 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ",1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak değiştirilmiş ve birinci fıkranın (C) bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: "C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler