15 Temmuz'da belediyeler açık mı? Bugün belediyeler kapalı mı?

15 Temmuz'un resmi tatil olması dolayısıyla belediyelerin açık olup olmadığı araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

15 Temmuz'da belediyeler açık mı? Bugün belediyeler kapalı mı?

15 Temmuz'da bankaların, noterlerin, eczanelerin, hastanelerin ve sağlık ocaklarının açık olup olmadığı merak ediliyor. Bu yıl 15 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor, bu yüzden özel sektör ve kamu kurumlarının çalışma saatleri dikkatle takip ediliyor. Genellikle resmi tatil günlerinde kamu kurumlarının tamamı kapalı olurken, bazı işletmeler faaliyetlerine devam ediyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz'da bankalar, noterler, eczaneler, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı, kapalı mı?

Bu yıl 15 Temmuz Pazartesi gününe denk geldiği için gözler özel ve kamu kurumu işletmelerine çevrildi. 15 Temmuz'da bankalar, noterler, eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları ve diğer birçok kamu kurumu vatandaşlara hizmet vermeyecek. Bu sebeple bazı işletmeler de faaliyetlerine ara verecek. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte kapalı olacak işletmeler...

15 TEMMUZ'DA HANGİ YERLER KAPALI? BELEDİYELER AÇIK MI?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde belediyeler, valilikler, noterler, kaymakamlıklar ve muhtarlıklar gibi kamu kurumları kapalı olacak. Bu işletmeler 16 Temmuz Salı günü yeniden hizmet vermeye başlayacak.

15 Temmuz Pazartesi günü, özel ve kamu bankaları kapalı olacak, hastanelerin acil servisleri dışında kalan birimleri hizmet vermeyecek. Eczaneler ise nöbet sistemiyle çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları şehirdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Sağlık Ocakları veya Aile Sağlığı Merkezleri de Pazartesi günü kapalı olacak. Vatandaşlar bu gün için randevu alamayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler