15 Temmuz'da noter açık mı?

15 Temmuz'da noter açık mı? 15 Temmuz'da noter kapalı mı? İşte tüm detaylar...

15 Temmuz'da noter açık mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün resmi tatil olması nedeniyle, vatandaşlar noterlerin çalışma durumu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Resmi tatillerde noterlerin kapalı olması, bu özel günde de noterlerde işlem yapmayı planlayanlar için önem taşıyor.

15 Temmuz Noterler Açık mı?

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü, resmi tatil olarak kabul edilen bir gün olduğu için noterler kapalı olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 2017 yılında alınan kararla birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi tatil ilan edildi. Bu nedenle, 15 Temmuz Pazartesi günü noterler hizmet vermeyecek.

Resmi Tatil Kanunu

Resmi tatil günleri ile ilgili kanun şu şekildedir:

  1. Madde: Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.
  2. Madde: 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak değiştirilmiş ve birinci fıkranın (C) bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: “C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her 15 Temmuz, şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler