2024 İlkokul kayıtları ne zaman?

2024 İlkokul kayıtları ne zaman? İşte tüm detaylar...

2024 İlkokul kayıtları ne zaman?

2024 İlkokul Kayıtları Ne Zaman?

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için kayıt süreci başladı. İşte detaylar:

Kayıt Başvuru Tarihleri

İlkokul birinci sınıf kayıtları, 22 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren başlayacak ve 22 Ağustos 2024 Perşembe gününe kadar saat 10:00-15:00 arasında yapılacaktır.

Kayıt Alanları ve Kayıt Talepleri

  1. Öğrenci kayıtları, okullar bazında Öğrenci Yerleştirme Komisyonu tarafından belirlenen kayıt alanlarına göre yapılacaktır.
  2. Belirlenen kayıt alanları dışındaki adreslerde oturan öğrencilerin kayıt talepleri kabul edilmeyecektir.
  3. Kayda öğrencinin velisinin gelmesi zorunludur. Komşu, akraba veya üçüncü şahıslar üzerinden kayıt bilgisi kabul edilmez.
  4. Kayda gelirken, anne ve babaya ait Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi yanınızda bulunmalıdır. Bu belgeler, ikamet nakilleri sebebiyle yapılan başvurularda okul yönetimleri tarafından ayrıntılı şekilde incelenecektir.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

  • Öğrencinin Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Kayıt/Bilgi Formu (Okuldan Alınacak)
  • Anne ve babaya ait Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)

Sınıf Listeleri ve Uyuma Eğitimleri

  • Sınıf listeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayının son haftasında oluşturulacaktır. Veliler, çocuklarının sınıf ve şubelerini e-devlet şifresi ile 30 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren öğrenebilirler. Ayrıca, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü sınıf listeleri okul kapılarına asılacaktır.
  • İlkokul birinci sınıf uyum eğitimi 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Dönem Başlangıcı

Birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecektir.

Önemli Notlar

  • 2018 doğumlu çocuklar, 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle ilkokul birinci sınıfa kayıt yaptırabilecektir. Ayrıca, 69, 70 ve 71 aylık olan çocuklar velisinin dilekçesi ile okul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilirler.

  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan veliler hakkında 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 68. maddesine göre işlem yapılacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler