2024 Muhtar maaşları ne kadar?

2024 Muhtar maaşları ne kadar? Emekli Muhtar Maaşı Ne Kadar? Muhtar Azaları Maaş Alır mı? İşte detaylar...

2024 Muhtar maaşları ne kadar?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yerel yönetim seçimleri gerçekleşti. Seçmenler büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve muhtarları seçmek için sandık başına gitti. Seçim sonuçları açıklanmaya devam ederken, muhtar maaşları da merak konusu oldu. Peki, 2024 yılında muhtar maaşları ne kadar oldu? En düşük ve en yüksek muhtarlık maaşları nedir?

2024 Muhtar Maaşları Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla muhtar maaşlarına zam yapıldı. Asgari ücretteki artışın ardından muhtar maaşları da yükseldi. Buna göre, muhtarların maaşları şu şekilde belirlendi:

En düşük muhtar maaşı: 17.002 TL
En yüksek muhtar maaşı: 18.500 TL

En Yüksek Muhtarlık Maaşı Kimlere Verilir?

Muhtarların görev yerleri köy ve mahallelerde farklılık gösterir. Büyükşehirlerde görev yapan muhtarlar, 2024 yılı itibarıyla en yüksek maaşı almaktadır.

Emekli Muhtar Maaşı Ne Kadar?

Görev süresi boyunca asgari ücret düzeyinde maaş alan muhtarlar, emekli olduklarında da maaş almaya devam ederler. 2024 yılı itibarıyla emekli bir muhtarın maaşı 11.566 TL olarak belirlenmiştir.

Muhtar Azaları Maaş Alır mı?

Muhtar azaları maaş almazlar. Muhtar azalığı, gönüllü olarak yapılan bir iştir ve herhangi bir maaş ödemesi yapılmaz.

Yerel yönetim seçimlerinin ardından muhtar maaşlarıyla ilgili merak edilenler bu şekilde. Yeni dönemde görev yapacak olan muhtarlar, belirlenen maaşlar üzerinden görevlerini sürdürecekler.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler