4 il alevlere teslim! Müdahale sürüyor

Türkiye’nin 4 ilinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan yoğun müdahaleler gerçekleştirildi.

4 il alevlere teslim! Müdahale sürüyor

4 kentte orman yangını çıktı. İzmir'de alevler yerleşim yerlerine kadar yaklaştı, 7 ev zarar gördü. Yangın yoğun müdahaleyle kısmen kontrol altına alındı. Balıkesir'deki yangına müdahale sürerken Kahramanmaraş ve Manisa'daki yangınlar kontrol altına alındı.

Orman yangınları peş peşe çıktı, Alevler yerleşim yerlerini tehdit etti. 4 kentte çıkan yangınlara havadan ve karadan yoğun müdahale edildi.

yan1-001.webp

BORNOVA'DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Beşyol Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.Beşyol Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangından 6 dakika sonra müdahale başladı. Ancak alevler kısa sürede yayıldı.

İzmir-Manisa karayolunun Sabuncubeli bölümü bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yangın nedeniyle Beşyol ve Sarnıçköy mahalleleri tahliye edildi. Her iki köyde toplam 7 ev zarar gördü.

Alevlerle mücadeleye Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 helikopter de destek verdi. Ekipler alevlerin evlere ulaşmaması için büyük çaba sarf etti.

Yangın havadan ve karadan yoğun müdahaleyle kısmen kontrol altına alındı.

yan2.webp

BALIKESİR

Bir diğer orman yangının adresi de Balıkesir Kepsut'tu. Arazide başlayan yangın ormana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta ise iki noktada orman yangını vardı. Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edildi. Ancak yangınların çıktığı bölgelerin kayalık olması ve şiddetli rüzgar, alevlerle mücadeleyi güçleştirdi.

Yangın ekiplerim müdahalesiyle kontrol altına alındı.

yan3.webpMANİSA

Manisa’da orman yangını çıktı. Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi yakınlarındaki yangın, bugün saat 11.39’da başladı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi.

Alevler, ekiplerin 3 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler