5 ilde orman yangını! İşte son durum

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklar, 5 ilde orman yangınına neden oldu.

5 ilde orman yangını! İşte son durum

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, İzmir, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Yalova'da orman yangınlarına neden oldu. İtfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangınlara havadan ve karadan müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

Antalya

Antalya'nın Serik ilçesi Yumaklar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile müdahale ediyor.

Yalova

Yalova'nın Armutlu ilçesi Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda yangın çıktı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri 2 helikopter, 10 arazöz ve itfaiye araçları ile müdahale ediyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangını kısa sürede kontrol altına almayı umduklarını belirtti.

Gaziantep

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda yangın başladı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Gaziantep Valiliği, yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğunu ve Hatay'dan yangın söndürme helikopteri gönderildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Mesire Alanı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına 1 helikopter, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 110 personel ile müdahale ediyor. Jandarma, bölgedeki vatandaşları tahliye etti ve 8 evin boşaltıldığını bildirdi.

İzmir

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Kavacık Mahallesi'nde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi müdahale ediyor.

Ekipler, yangınları kontrol altına almak için zamana karşı yarışıyor ve vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemleri alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler