Akaryakıta büyük zam yolda!

Akaryakıta Temmuz ayı başında zam bekleniyor.
Akaryakıta büyük zam yolda!

Benzin ve motorine ÖTV zammı kapıda. Akaryakıt fiyatlarına kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında büyük bir zam daha gelecek.

Benzin ve mazot fiyatı (motorin fiyatları) üzerinde etkili olan brent petrol fiyatlarında son durum belli oldu. Akaryakıt fiyatları da bu yükselişin etkisiyle yükseldi. Peki sektör temsilcilerinden benzin ve mazot fiyatı için gelen indirim, zam var mı?

Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında büyük bir zam daha gelecek.

2,5 TL'LİK ZAM YOLDA

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz'da TÜİK'in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

2024'ün ilk beş ayında ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 artmıştı. Bu ortalamada artış haziran ayında da olursa 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak.

Bu oranda ÜFE artışı olursa da, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 TL, motorinde 1,93 TL artacak.

Buna geçen sene 2 puan artışla yüzde 20'ye çıkarılan KDV de eklendiğinde vergi artışı benzinde 2,47 TL, motorinde 2,32 TL olacak.

Şu an maktu ÖTV tutarları bir litre benzinde 9,45 TL, bir litre motorinde 8,86 TL seviyesinde bulunuyor.

Kaynak:Halk TV

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
  • Murat / 16 Haziran 2024 16:51

    Petrol fiyatı dışarda 93 dolardan 82 dolara düşüyor 3 ayda bizde artıyor enteresan

    Yanıtla (17) (1)
  • Ömer / 16 Haziran 2024 20:17

    Kardeş akaryakıt fiyatlandırmasını yapıldığı yer İtalya cenovadaki rafineridir. Tüm Avrupa orayı baz alır. Hatta bu konu hakkında OPET YÖNETİM kurulu başkanı detaylı olarak izah etti. Youtube da videosu var

    Yanıtla (0) (15)
  • Samet / 18 Haziran 2024 07:25

    Abd'1 galon benzin 4,37 dolar 1 galon (3,75) litre

    Yanıtla (0) (0)
  • Burak / 17 Haziran 2024 15:02

    akaryakıt fiyatları öngörülemez biçimde , ufak ufak yukarı doğru giderken enflasyonun düşeceğini bize yutturmaya çalışan kim varsa hakkımız helal değil bilesiniz. Emeklinin hakkını vermemek için 40 takla atan hokkabazlar sözüm size.

    Yanıtla (14) (1)
  • Kazım / 17 Haziran 2024 11:32

    Zamların dövizle alakası yok. Bu zamlar yapılırken alkış yağmuruna tuttuğunuz millet bahçesi, şehir hastanesi, çalışmayan hava alanlarının mütaahhitlerine ödenecek borçlar için zam yapılıyor. Zira uyuşmazlıkta çözüm yeri Londra mahkemeleri

    Yanıtla (10) (0)
  • Mantıksız / 17 Haziran 2024 11:32

    Hayaller ve Gerçekler, Dilekler ve Eldekiler !!

    Bu İktidar miadını çoktan doldurdu !!!
    Artık işlerini ALLAH’a bıraktı, İşimiz ‘İnşallah’a kaldı !!
    Sen beceriksiz isen, bu işleri Din dili ile de çözemezsin !!
    Hadi Beyler, bakın köşede Sepet duruyor !!
    Ne yapacağınız biliyorsunuz !!

    Yanıtla (10) (0)
  • Kazım / 17 Haziran 2024 11:29

    Enflasyonun düşük çıkması için Haziranda zam yapılmıyor. Temmuzda on onbeş gelir

    Yanıtla (2) (1)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir