Amasya Valisi Önder Bakan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Göç İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Akın, Amasya Valisi olarak atandı. Amasya Valisi Önder Bakan'ın öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Amasya Valisi Önder Bakan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yer aldı. Bu kararnameyle 16 ilin valisi değişirken, Amasya'ya yeni vali olarak Önder Bakan atandı.

Amasya Valisi Önder Bakan hakkında merak edilenler ise sıklıkla araştırılıyor. Peki, Önder Bakan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?

Yeni Amasya Valisi Kimdir?

Önder Bakan, 1971 yılında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Kocaali Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise Şarköy Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne girdi, ancak 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne geçerek 1994 yılında mezun oldu.

Bakan, 1999 yılında Ankara Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden de mezun olmuştur. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakamlık sınavını kazanarak Edirne Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

İngiltere'nin Hastings şehrinde sekiz ay dil eğitimi aldıktan sonra Çankırı'nın Orta ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. Daha sonra Sakarya-Taraklı, Siirt-Tillo, Düzce-Gümüşova ve Sivas-Divriği ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

Ağustos 2010'da İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nda şube müdürü olarak atanmış, 2013 yılında ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler