Konya Valisi İbrahim Akın kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın, Konya Valisi olarak atandı. Konya Valisi İbrahim Akın'ın öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Konya Valisi İbrahim Akın kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yer aldı. Bu kararnameyle 16 ilin valisi değişirken, Konya'ya yeni vali olarak İbrahim Akın atandı.

Konya Valisi İbrahim Akın hakkında merak edilenler ise sıklıkla araştırılıyor. Peki, İbrahim Akın kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?

İbrahim Akın kimdir?

1970 yılında Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı İncesu köyünde dünyaya gelen İbrahim Akın, eğitim hayatına burada ilkokul ile başladı. Ortaokul ve lise eğitimini ise Çorum merkezde tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Akın, kamu hizmetine 1994 yılında Kastamonu'ya kaymakam adayı olarak atılmasıyla adım attı.

Dil eğitimi için 1995 yılında sekiz ay İngiltere'de kalan Akın, daha sonra Denizli'nin Beyağaç ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. 1997 yılında Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesine kaymakam olarak atanan Akın, Diyarbakır Kulp, Şanlıurfa Akçakale ve Eskişehir İnönü ilçelerinde de kaymakamlık görevlerinde bulundu.

2006 yılında Mülkiye Müfettişliği görevine atanarak kariyerinde önemli bir adım atan Akın, 2008 yılında Mülkiye Başmüfettişi unvanını kazandı. 2009'dan 2013'e kadar geçici görevle Başbakanlıkta görev yaptıktan sonra, 2013 yılı Ağustos ayında yurt dışında inceleme ve araştırma yapmak üzere Amerika'ya gitti. 2015 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Akın, son olarak 14 Mayıs 2018'de Kırşehir Valiliği görevine atandı.

İbrahim Akın, 11 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanarak önemli bir sorumluluk üstlenmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler