Bahar dizisi Evren kimdir? Gerçek adı nedir? Evli mi, kaç yaşında? Aslen nereli?

Bahar dizisi Evren ile ilgili olarak birçok soruya yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

Bahar dizisi Evren kimdir? Gerçek adı nedir? Evli mi, kaç yaşında? Aslen nereli?

Bahar dizisinde Evren karakterini canlandıran Behiç Buğra Gülsoy ile ilgili olarak "Kimdir, nereli? Kaç yaşında, evli mi? Eşi kimdir?" gibi sorulara yanıt aranıyor.

İşte başarılı oyuncu Behiç Buğra Gülsoy ile ilgili bilgiler...

Behiç Buğra Gülsoy kimdir?

Behiç Buğra Gülsoy (22 Şubat 1982, Ankara doğumlu), Türk oyuncu, kısa film yönetmeni ve yazardır.

Hayatı ve Kariyeri

Babası Niğdeli, annesi ise Erzincanlıdır. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Gülsoy, 13 yaşında sahneye çıkarak ilk tiyatro deneyimini yaşamıştır. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra, stajını ünlü mimar Ragıp Buluç'un yanında yapmıştır. Kıbrıs'ta yaşadığı dönemde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol almış ve aynı zamanda kısa film yönetmenliği ve oyunculuğu yapmıştır. Bu süreçte yönettiği kısa filmler arasında "Trio," "Heterotopya," "İnsan Üçleme," "Alt Üst," "Nar Yarası" ve "Mutlu Son" yer almaktadır. Kıbrıs Film Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Gülsoy, aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Kısa Film Festivali'nin proje tasarımcısı ve direktörüdür. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen bir yarışmada filmcilik eğitimi almıştır.

bahar-dizisi-evren-kimdir-1.webp

Gülsoy, oyunculuk kariyerine 2008 yılında Kanal D'de yayınlanan "Hepimiz Birimiz İçin" adlı dizide Nazım karakteriyle başlamış ve Türk izleyicisinin karşısına çıkmıştır. Ardından Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı "Güneşi Gördüm" filminde Berat karakteriyle beyaz perdeye adım atmıştır. 2009-2011 yılları arasında ATV'de yayınlanan "Unutulmaz" adlı dizide Tolga karakterini canlandırmıştır. 2010 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilen ve 2011'de vizyona giren Derviş Zaim'in yönettiği "Gölgeler ve Suretler" filminde Ahmet adlı bir Türk gencini oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinde bir sezon boyunca Vural karakterini canlandırmış, sonrasında yine Kanal D'de yayınlanan "Kuzey Güney" dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşarak Güney Tekinoğlu karakterini canlandırmıştır. TRT 1'deki "Eski Hikâye" dizisinde Mete karakteriyle başrol oynayan Gülsoy, 2015-2016 yılları arasında FOX'ta yayınlanan "Aşk Yeniden" dizisinde Fatih Şekercizade rolünde yer almış ve Özge Özpirinçci ile başrolü paylaşmıştır. 2018-2019 yıllarında TV8'de yayınlanan "Kızım" dizisinde başrol olarak Demir Göktürk karakterini canlandırmıştır.

Ankara'da doğup büyüyen oyuncu, şu anda İstanbul’da yaşamaktadır. Tiyatroya, Serhat Teoman, Fatih Sönmez ve Emre Erkan ile birlikte kurduğu "Tiyatro Kutu" ile devam etmiştir. Tiyatro Kutu’nun kapanmasının ardından Serhat Teoman ve Emre Erkan'la birlikte kurdukları GET Yapım ile sinema ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir. Gülsoy, 2011 yılında kendisi gibi oyuncu olan Burcu Kara ile evlenmiş ancak 2 Ağustos 2012 tarihinde boşanmıştır. Daha sonra 23 Eylül 2018'de Nilüfer Gürbüz ile evlenmiş ve bu evlilikten 12 Nisan 2019’da Cem adında bir oğlu olmuştur; çift 28 Şubat 2023’te anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler