Bakan Uraloğlu açıkladı! “Siber güvenlikte ilk 10 ülke arasındayız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, siber saldırılara yönelik açıklamalarda bulunarak “Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.” dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! “Siber güvenlikte ilk 10 ülke arasındayız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilip patlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de bir risk olmadığını belirten Bakan Uraloğlu, “Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim.” ifadelerine yer verdi.

Siber güvenlik anlamında saldırıların önlendiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, saldırıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki türlü senaryo olabileceği üzerinde duruyor arkadaşlarımız; biri , İsrail bunların değişim yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları bir patlayıcı yerleştirme ihtimalini de katarak söylüyorum, bu cihazları satın aldırıldığı şekilde aynı anda çok kısa aralıklarla patlatılabildiği, ikinci ihtimal bazı sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılması sonucu patlatılması. Buralarda ölümcül sonuç, önemli yaralanma olmadı onun için ilk söylediğimiz ihtimal biraz daha güçlü duruyor."

Siber saldırıların önlenmesi konusunda konuşan Bakan Uraloğlu, "Alınacak ve alınması gereken tedbirler çok. Ülkemizi ne kadar milli yerlileştirirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler