Bugün ne oldu? Ankara'da ne yaşandı? Sosyal medya niye kapatıldı? Son dakika, son durum

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleşti.

Bugün ne oldu? Ankara'da ne yaşandı? Sosyal medya niye kapatıldı? Son dakika, son durum

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde saat 15.20 civarında nizamiye girişinde bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Çıkan çatışmanın ardından Özel Harekat Timleri bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, biri kadın biri erkek iki teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Hangi terör örgütüne mensup olduklarını açıklayacağız." dedi. Ayrıca, şehit sayısının 5'e, yaralı sayısının ise 22'ye yükseldiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili olarak, "Bu hain terör saldırısına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin Kahramankazan'daki tesisine yapılan saldırının ardından patlama ve silah sesleri duyuldu. Güvenlik güçleri, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Saldırıda etkisiz hale getirilen iki teröristin kimlik tespiti sürerken, Bakan Yerlikaya yaralanan 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyı kınayarak, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu alçak terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya ise "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Lütfen yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları takip edin." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler