Can Atalay Kimdir?

Toplumsal davalarda ve düşünce özgürlüğü davalarında önemli bir avukat olarak, Can Atalay Kimdir? İşte tüm detaylar...

Can Atalay Kimdir?

1976 yılında İstanbul'da doğan Can Atalay, bankacı bir anne ve muhasebeci bir babanın tek çocuğudur. Ailesinin çevresi dolayısıyla küçük yaşlarda Aziz Nesin, Yaşar Kemal ve Can Yücel gibi edebiyatçılarla sohbet etme fırsatı buldu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenimini tamamladı ve mezun olduktan sonra NTV'nin hukuk departmanında çalıştı.

Can Atalay Kimdir?

Can Atalay, toplumsal davalarda ve düşünce özgürlüğü davalarında önemli bir avukat olarak öne çıkmıştır. Soma Faciası, Ermenek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını ve Çorlu tren kazası gibi Türkiye'deki birçok toplumsal davada mağdurların avukatlığını yaptı. Gezi Parkı'na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması'nın avukatlığını yürüttü ve Gezi Parkı davasında yargılandı.

2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen Atalay, tutuklu olması nedeniyle mecliste bulunamamıştır. Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali kararı verilmesine rağmen milletvekilliği düşürülmüş ve halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunmaktadır.

Can Atalay, Fetullahçı yapılanma ve gizli örgütlenmelerle ilgili araştırmalar yapan gazeteci Ahmet Şık'ın avukatlığını yapmış, "İmamın Ordusu" kitabının özgürleşmesi için mücadele etmiştir. Ayrıca, İstanbul'daki Validebağ Korusu'nun korunması ve Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı düzenlenen kampanyaların örgütleyicilerinden biri olmuştur.

Can Atalay, 18 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve milletvekilliği Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen düşürülmüştür. Halen tutuklu bulunan Atalay'ın durumu, Türkiye'deki adalet ve yargı süreçleriyle ilgili önemli tartışmalara yol açmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler