Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? Bir sonraki genel seçim ne zaman?

Türkiye'de 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim geride kalırken, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimin ne zaman olduğu araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman?  Bir sonraki genel seçim ne zaman?

Türkiye'de 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmış ve ikinci tur oylaması 28 mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Türkiye'de sıradaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ne zaman olduğuna dair araştırmalar yapılıyor.

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri her 5 yılda bir yapılmaktadır. Türkiye'de bir sonraki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimler 2028 yılında aynı gün içinde yapılacak. Ancak erken bir seçim kararı alınması halinde bu tarih değişebilecek.

Erken seçim kararı alınmadığı takdirde, sıradaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri 2028 yılı içinde en geç 7 Mayıs tarihinde yapılacak.

Türkiye'de genel ve yerel seçimler

Genel Seçimler: Türkiye'de genel seçimler, milletvekillerini belirlemek için yapılan seçimlerdir. Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yaparlar. Genel seçimler, her 5 yılda bir yapılır.

Yerel Seçimler: Yerel seçimler; belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri gibi yerel yönetim birimlerinin temsilcilerini belirlemek için yapılır. Yerel seçimler her 5 yılda bir yapılır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler