Eğitimde çığır açacak teknoloji

Türkiye’de ilk kez Türk yatırımcı tarafından üretilen hologram teknolojisi, köy okullarındaki öğrencilerin bile üç boyutlu eğitim almasını sağlayacak. Öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek bu teknoloji, eğitimde çığır açacak.Map Global şirketleri

Eğitimde çığır açacak teknoloji

Türkiye’de ilk kez Türk yatırımcı tarafından üretilen hologram teknolojisi, köy okullarındaki öğrencilerin bile üç boyutlu eğitim almasını sağlayacak. Öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek bu teknoloji, eğitimde çığır açacak.

Map Global şirketleri ve Musion Türkiye kurucusu Murat Günenç, hologram teknolojisine yatırım yapma sebebinin eğitim olduğunu belirterek, “Ticari olarak elbette çok proje yapıyoruz, 3 boyutlu anlatma imkanının eğitim konusunda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğretmenler, artık anlatılması zor olan fizik, biyoloji, uzay, elektrik veya elleriyle tutamadıkları herhangi bir konuyu 3 boyutlu anlatacak. Eğitimde çığır açacak çok önemli bir teknolojiyi ürettik” dedi.

Bunun eğitimciler açısından çok önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Günenç, “Türkiye’nin her yerinde eğitimde fırsat eşitliği hologram teknolojisiyle mümkün. Makine mühendisliğinde, iletişimde, fizikte, kimyada, her konuda Türkiye’nin bütün illerinde, ilçelerinde ve köylerinde eğitim verebildiğini düşünün. Eğitimde fırsat eşitliği çok önemli. Vaktimizin önemli kısmını eğitim teknolojileri üzerinde harcıyoruz. Özellikle mobil cihazlarımızın devlet okullarında, özel okullarda yer alması bizim hayalimiz. Bunlara yönelik Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ile görüşmelerimiz var. Bu teknolojinin eğitime yapacağı katkı çok önemli” diye konuştu.

Hologram teknolojisinin herkesi hayalinin yettiği yere kadar götüren bir teknoloji olduğunu ifade eden Günenç, İstanbul’da bir üniversite ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde, dijital içerik ile öğrencileri uluslararası yeteneklerle bir araya getirdiklerini belirtti.

“2015’TE DÜNYA TÜRK HOLOGRAM TEKNOLOJİSİNİ KONUŞACAK”

Hologram teknolojisi olan cihazların ilk defa bir Türk yatırımcı tarafından yapıldığını hatırlatan Murat Günenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İleri teknolojiyi Türkiye’de de üretebileceğimiz, içeriğini de Türkiye’de yapabileceğimiz, dünyaya örnek olabileceğimiz bir çalışmaydı. 2014 yılı bizim için başarı yılıydı. Hologram teknolojileri belki fuarlarda görülüyordu, ama bunlar tamamen ithal ürünlerdi. Üretimi tamamen Türkiye’de yapıyoruz. Çok makul fiyatlarla bu cihazları satıyor veya kiralayabiliyoruz. 2015 yılı dünyada Türk ürünlerinin konuşulacağı bir yıl olacak.”

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında ilk sıralara yükselmesinde hologram teknolojilerinin katkısının olacağını düşündüğünü ifade eden Günenç, eğitim, kültür ve sanatta üretecekleri ürünlerle ülkeye önemli katkı sağlayacaklarını, ihracatta da bunu hissettireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler