Evde bakım maaşı yatan iller

Evde bakım maaşları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Evde bakım maaşı yatan iller

Ağustos ayı evde bakım maaşı sorgulamaları devam ediyor. Memur maaş zammı oranına göre, evde bakım yardımı ücretinin 7.608 liradan 9.077,1 liraya çıkması bekleniyor. Peki, ihtiyaç sahibi kişilere her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 13 Ağustos 2024 itibarıyla evde bakım maaşlarının yatırıldığı illerin tam listesi ve güncel ödeme bilgileri...

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından evde bakım maaşıyla ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan yardım ödemelerinin miktarı ve güncel maaşların yatırıldığı illerin listesi merak ediliyor. Peki, zamlı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Ağustos ayı ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİN SORGULANMASI

Evde bakım maaşı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor. Ayrıca SMS ile de öğrenmek mümkün. Bunun için BAKIYE yazarak 4747’ye SMS göndererek sorgulama yapılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Memur maaş zammı oranına göre evde bakım yardımı da artacak. Şu anki durumda, evde bakım yardımı aylığı 7.608,77 lira olarak ödeniyor. Zamla birlikte bu miktarın 9.077,1 liraya yükselmesi bekleniyor. Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinin ardından nihai ücret tutarı netleşecek.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Ağustos ayındaki ödemelerin zamlı olarak yatırılması bekleniyor. Detaylar henüz belli değil; açıklama yapıldığında güncel bilgiler paylaşılacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler