Fatma Serap Ekmekci Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Hangi Partili

Fatma Serap Ekmekci, Fatma Serap Ekmekci Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Hangi Partili

Fatma Serap Ekmekci Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Hangi Partili

Fatma Serap Ekmekci, 1980 yılında Kastamonu'da doğan, Türk siyasetçi ve avukat olarak tanınmaktadır. 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Kastamonu milletvekili seçilerek TBMM 28. dönem milletvekili olarak görev yapmaktadır. Ekmekci, siyasetin yanı sıra hukuk alanındaki çalışmaları ile de dikkat çekmektedir.

Eğitim ve Hukuk Kariyeri
Fatma Serap Ekmekci, ilk, orta ve lise eğitimini Kastamonu'da tamamlamış, ardından 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuk eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya başlamış, bu alandaki tecrübelerini geliştirerek Kastamonu Barosu'nda çeşitli görevler üstlenmiştir. 2009-2018 yılları arasında Kastamonu Barosu'nda görev yaparak, mesleki deneyimlerini derinleştirmiştir.

Hangi, Parti Mensubu?

Fatma Serap Ekmekci'nin siyasi kariyeri, 2009-2014 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kastamonu Belediyesi'nde Meclis ve Encümen Üyeliği yapmasıyla başlamıştır. Bu dönemde, yerel yönetimde aktif bir rol üstlenmiş ve önemli projelere katkıda bulunmuştur.

2019 yılında yapılan Türkiye yerel seçimlerinde, bu kez Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kastamonu Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir. Yerel yönetimdeki bu tecrübeleri, Ekmekci'yi daha büyük bir siyasi arenaya hazırlamıştır.

2023 Genel Seçimlerinde Kastamonu Milletvekilliği
Fatma Serap Ekmekci, 15 Mart 2023 tarihinde milletvekili adayı olmak amacıyla Kastamonu Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Aynı yıl yapılan Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti'den Kastamonu milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve TBMM 28. dönem milletvekili olarak seçilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler