Gizem Örge kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?

Milli voleybolcu Gizem Örge kimdir? Kaç yaşında? Evli mi? İşte tüm detaylar...

Gizem Örge kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?

A Milli Voleybol takımının Paris 2024 kadrosunda yer alan "Gizem Örge kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?" İşte hayatı ve kariyerine dair tüm detaylar...

Gizem Örge kimdir?

Ankara doğumlu Hatice Gizem Örge, Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Fenerbahçe'nin başarılı libero oyuncusu olarak Türk voleybolunun önemli isimlerinden biri haline gelmiştir. 26 Nisan 1993 tarihinde doğan Gizem, uzun yıllar boyunca gösterdiği performansla adından söz ettirmiştir.

Voleybola Başlangıç ve Kulüp Kariyeri

Voleybola Ankara Eczacı Voleybol Kulübü’nde başlayan Gizem Örge, burada 2008 yılına kadar lisanslı olarak oynadı ve kulübün 2. Lig'e yükselmesinde önemli bir rol oynadı. 2009 yılında Nilüfer Belediyespor'a transfer olan Gizem, 2013 yılında VakıfBank'ın yolunu tuttu.

VakıfBank'ta geçirdiği 8 sezon boyunca 3 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 2 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi, 5 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2021 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Gizem Örge, burada da etkileyici performansını sürdürmeye devam ediyor.

Millî Takım Kariyeri ve Başarılar

Gizem Örge, küçük yaş kategorilerinden itibaren millî takım forması giymeye başladı. Yıldız Kız Millî Takımı'yla Dünya dördüncülüğü, Gençlik Olimpiyatları ve Balkan şampiyonlukları yaşadı. 2015 yılında U-23 Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan U-23 Millî Takımı'nda forma giydi. Ayrıca, 2014 yılında Avrupa Ligi Şampiyonu olan A Kadın Voleybol Millî Takımı'nda da yer aldı.

2023 yılı Gizem Örge ve Türkiye voleybolu için önemli bir yıl oldu. Türkiye'nin şampiyonlukla tamamladığı 2023 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası'nda millî takımın kadrosunda yer aldı.

Kişisel Başarılar ve Ödüller

Dünya, Avrupa ve Türkiye Ligi'nde “En İyi Libero” ödüllerine sahip olan Gizem Örge, sahadaki güvenilirliği ve liderliğiyle tanınıyor. Fenerbahçe'deki kariyerine başarılarla devam eden Gizem, hem kulüp düzeyinde hem de millî takımda kazandığı ödüllerle Türk voleybolunun önemli isimlerinden biri olarak gösterilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler