Güneri Cıvaoğlu kimdir? Kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Ünlü gazeteci Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Güneri Cıvaoğlu kimdir? Kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Türk basınının önemli isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. 85 yaşındaki Cıvaoğlu, haftalar önce İstanbul’daki bir ünlü restoranda düşerek başını yaralamış ve yoğun bakıma alınmıştı.

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazetecilik, avukatlık ve televizyon sunuculuğu gibi birçok alanda başarılı kariyerine imza attı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken gazeteciliğe adım atan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptı.

Milliyet Gazetesi’nin Başyazarıydı

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer alan Cıvaoğlu, bir süre Strasbourg Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldı. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi, Güneş gazetesinin ortakları arasında yer aldı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini yürüttü. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı ve Show TV'de yöneticilik görevini üstlendi. 1996'dan itibaren Milliyet gazetesinin başyazarı olarak çalıştı. Ayrıca Kanal D’de ana haber bülteninin sunuculuğunu üstlenirken, 'Durum' ve 'Şeffaf Oda' gibi programlarla da ekranlarda yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler